Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Προσωρινή η ανεξαρτησία της Ελλάδας!!

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Προσωρινή η ανεξαρτησία της Ελλάδας!!
Προκαλεί με έμμεσες απειλές την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αμφισβητώντας την εθνική μας ανεξαρτησία.

Όπως γράφει το onalert, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μίλησε πρόσφατα στην εφημερίδα Χουριέτ και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε προσωρινή την ανεξαρτησία και την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας και όλωντων Βαλκανικών λαών που απελευθερώθηκαν από τον Οθωμανικό ζυγό.

Μάλιστα διατυπώνει τον ανιστόρητο ισχυρισμό πως δεν επρόκειτο για επαναστάσεις αλλά για αποσχίσεις κρατών. 

Επαναλαμβάνοντας τις νεοθωμανικές διακηρύξεις του υποστηρίζει εμμέσως ότι, η ανεξαρτησία της Ελλάδας και άλλων χωρώ θα τερματιστεί κάποια στιγμή και θα επανασυσταθεί η οθωμανική αυτοκρατορία. 

«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου προκάλεσε την ένωση διαλυμένων συνόλων, ο εθνικισμός ευνόησε στην Ανατολή τη διάσπαση και γέννησε τα έθνη κράτη, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις και ταυτότητες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου.

«Πριν από δύο αιώνες αποσχίστηκαν με τη διαδικασία αυτή από την τουρκική εκδοχή των οργανικών συνόλων οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Έλληνες και πολλές άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ταυτότητες», ισχυρίζεται προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΕΘΝΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...