Προκαλεί ο σύμβουλος του Ερντογάν: Απειλεί με νέα Μικρασιατική καταστροφή – «”Κεφάλας” ο Μητσοτάκης τον πατέρα του τον έσωσε Τούρκος»

Προκαλεί ο σύμβουλος του Ερντογάν: Απειλεί με νέα Μικρασιατική καταστροφή – «”Κεφάλας” ο Μητσοτάκης τον πατέρα του τον έσωσε Τούρκος»
Προκαλεί ο σύμβουλος του Ερντογάν: Απειλεί με νέα Μικρασιατική καταστροφή - «

Λίγες μόνο ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα με άκρως προσβλητικά σχόλια κατά των Ελλήνων.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μια προκλητική συνέντευξή του στο CNN Turk απειλεί τους Έλληνες πως θα «πνιγούν» και πάλι, όπως το 1922 στη Σμύρνη, ενώ αναφέρεται με προσβλητικά σχόλια κατά του Ελληνα Πρωθυπουργού λέγοντας τον «Μητσο κεφάλα».

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση παραφροσύνης ο Τζασίν ανέφερε: «Η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε» αναφερόμενος στις στρατιωτικές και γεωπολιτικές συμμαχίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Το μένος του συμβούλου του Ερντογάν, στρέφεται κυρίως κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία που αναπτύσσουν με την Ελλάδα, «μπλέκοντας» στην παραφροσύνη του, τον Μουσταφά Κεμάλ, τη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Δείτε το βίντεο:

«Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. “Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά» λέει ο Τζασίν, στο απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας.

«Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως Μήτσο κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε» σχολίασε προκλητικά ο Τζασίν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...