Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: «Ψεύτες και απατεώνες οι Κύπριοι»

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: «Ψεύτες και απατεώνες οι Κύπριοι»
Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: «Ψεύτες και απατεώνες οι Κύπριοι»

Βαρείς χαρακτηρισμούς για τους Ελληνοκύπριους εξαπέλυσε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τους «ψεύτες και απατεώνες», ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα όλων των διασκέψεων για το Κυπριακό.

«Εγώ φυσικά δεν εμπιστεύομαι την νότια Κύπρο, δεν τους πιστεύω, ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά, δεν μίλησαν σωστά.

Τώρα μετατέθηκε πάλι 2-3 μήνες μετά (η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό), αλλά εγώ πάλι δεν θεωρώ πιθανό να βγει αποτέλεσμα. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς.

Αυτοί και στη διάσκεψη που έγινε στο Μπούργκενστοκ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν, δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη. Ενώ ο βορράς είχε πει 65% ‘ναι’ ο νότος αντίθετα είχε πει με το ίδιο ποσοστό ‘όχι’. Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Και τώρα τα ίδια κάνουν.

Τις προάλλες, γνωρίζετε, έγιναν κάποιες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λέγανε διαφορετικά πράγματα.

Όταν θα συμπεριφερθούν ειλικρινά, τότε θα δουν ειλικρίνεια κι από εμάς. Αλλά όσο δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν πρόκειται να φτάσουμε σε καμία συμφωνία με αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Θα μιλήσω με τον Πούτιν για να έρθει μία μεγάλη ποσότητα Sputnik V

Όσον αφορά την έλλειψη που καταγράφει η Τουρκία σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν δέχεται ότι υπάρχει ζήτημα με τον εφοδιασμό των εμβολίων, ωστόσο ανέφερε ότι, αν χρειαστεί, θα μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σταλεί μία μεγάλη ποσότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων Pfizer, ο Ερντογάν είπε, «μας έχουν δώσει το λόγο τους από τη Γερμανία. Ελπίζουμε να έρθει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στον Ερντογάν αν θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown που έχει επιβληθεί μέχρι και τις 16 Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, εδώ γύρω θα είμαι, στη χειρότερη περίπτωση θα είμαι στην Τουρκία».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...