Προληπτικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων σε περιόδους καύσωνα :

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών & δροσερών μερών . Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοικτό λαιμό , κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.λ.π. )

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας , ιδιαίτερα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία & πολλή υγρασία ,καθώς & κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία .

3. Πρόσληψη άφθονων υγρών , όπως νερά & πάσης φύσεως αναψυκτικά ( κατά προτίμηση φυσικούς χυμούς ).

4. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών

5. Διατροφή με ολιγοθερμική δίαιτα , που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά & φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών .

6. Να γίνονται συχνά λουτρά ( ντους).

7. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά , ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια & τα πόδια να είναι ελεύθερα & να πίνουν εκτός από γάλα και υγρά όπως νερό.

8. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι :

• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες , νεφροπάθειες , πνευμονοπάθειες , ηπατοπάθειες , σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.

• Όλα τα άτομα που για ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά , ψυχοφάρμακα κ.λ.π. θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.

9. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

10. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίσουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την εξυπηρέτηση του κοινού.-

Ο Αναπλ. Προϊστάμενος
Τριανταφύλλου Ιωάννης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...