Προπηλάκισαν άνδρες της οικονομικής αστυνομίας

Προπηλάκισαν άνδρες της οικονομικής αστυνομίας
Εντάσεις και προπηλακισμοί σημειώθηκαν στην Ύδρα, σε βάρος κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας, από κατοίκους του νησιού, όταν το κλιμάκιο αναχωρούσε με προορισμό την Αθήνα. 
Το κλιμάκιο, είχε οδηγήσει στο αυτόφωρο, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, γιατί δεν έκοβε αποδείξεις. Όπως έγινε γνωστό η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου λιποθύμησε, ενώ εμφανίστηκε ο γιός της που δήλωσε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης. Η απόπειρα μεταφοράς του στον Πειραιά με ταχύπλοο που εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής, το βράδυ της Παρασκευής, δεν έγινε δυνατή, καθώς υπήρξε κινητοποίηση των κατοίκων στο λιμάνι του νησιού.

Οι κάτοικοι απέκλεισαν το αστυνομικό τμήμα, ενώ υπήρξε και διακοπή του ρεύματος. Ο δήμαρχος Ύδρας  Άγγελος Κοτρώνης μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που πρέπει σιγά –  σιγά να καταλαγιάσει, καθώς είμαστε ακόμη εν μέσω καλοκαιριού.

Αρχικά η εταιρία αποφάσισε να διακόψει το δρομολόγιο, αλλά μετά από παρέμβαση του δημάρχου ήρθη η απόφαση. Πάντως δεν μπορεί να πηγαίνει κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας να κάνει ελέγχους και να ξεσηκώνονται οι κάτοικοι να μην δέχονται ελέγχους!

Από το γραφείο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εξεδώθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Βραδινές ώρες χθες, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) ζήτησε τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, μέσω του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, για την προσαγωγή στον Πειραιά με το Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT I» Ν.Π. 9733, στις 21:55, δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί από το ανωτέρω κλιμάκιο.
Η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής.
Αμέσως μετά τον κατάπλου του «FLYING CAT I» την 21.45 στο λιμάνι, άρχισε η διαδικασία επιβίβασης επιβατών με προορισμό τον Πειραιά.

Μετά το τέλος της επιβίβασης των επιβατών, συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε εντός του πλοίου εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κατοίκων του νησιού, σχετικά με επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά με το εν λόγω πλοίο, καταστηματάρχη κατοίκου Ύδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές για φορολογικές παραβάσεις. Κάποιοι εξ΄αυτών διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, πλην όμως, άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, με παρέμβασή τους, τους οδήγησαν εκτός πλοίου και το «FLYING CAT I» απέπλευσε εντός του προγραμματισμένου χρόνου στις 22.00, με προορισμό τον Πειραιά. Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά”.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...