Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα οι πανεπιστημιακοί

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα οι πανεπιστημιακοί
Απόφαση για κήρυξη  πενθήμερης απεργίας εντός της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου έλαβε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), στη σημερινή συνεδρίασή της, «δυναμιτίζοντας» έτσι το κλίμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανεπιστημιακοί από τη Δευτέρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιτιθέμενοι στην προοπτική περικοπής των μισθολογικών απολαβών τους, με αποτέλεσμα τη διακοπή της εξεταστικής σε όποια ιδρύματα έχει ξεκινήσει και την αναστολή έναρξής της στα υπόλοιπα.

Στο μεταξύ, οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν πενθήμερη αποχή από το εκπαιδευτικό τους έργο από τις 10 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου αντιδρώντας στις περικοπές για το ειδικό μισθολόγιο, μεσούσης της εξεταστικής περιόδου.

Η ΟΣΕΠ των ΤΕΙ θεωρεί τις μειώσεις του μισθολογίου των καθηγητών κοινωνικά άδικες. Οι καθηγητές των ΤΕΙ επισημαίνουν:

«Εξηγήσαμε στον κ. Στουρνάρα, ότι οι μειώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πέραν κάθε λογικής, καθώς αμειβόμαστε με το μοναδικό Ειδικό Μισθολόγιο Δημόσιων Λειτουργών, στο οποίο δεν υπήρξε καμία αύξηση από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια για τα οποία την περίοδο 2006 – 2009 δόθηκαν αυξήσεις από 35 – 100%. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι μισθοί μας έχουν υποστεί δραματική μείωση της τάξης του 25%».

«Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει περικοπές που οδηγούν σε μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών μας κατά 17,5%εποισημαίνει η ΟΣΕΠ των ΤΕΙ» η οποία εξειδικεύεται ως εξής, όπως την περιγράφουν οι καθηγητές:
Αμοιβές έως 1000 Ευρώ μείωση 5%
Αμοιβές από 1000 – 1500 Ευρώ μείωση 15%
Αμοιβές 1500 – 2500 Ευρώ μείωση 25%
Αμοιβές πλέον των 2500 Ευρώ μείωση 30%

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, οι καθηγητές των ΤΕΙ επανεκτιμώντας την κατάσταση θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων ενώ θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...