Προς νέα πενθήμερη απεργία προσανατολίζονται οι καθηγητές

Προς νέα πενθήμερη απεργία προσανατολίζονται οι καθηγητές
Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίαζαν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα για να διατυπώσουν τις προτάσεις που σήμερα θα δώσουν οι πρόεδροι στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στην πλειονότητα τους ψήφισαν υπέρ της κινητοποίησης για δεύτερη συνεχή εβδομάδα αν και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτήν «κατρακύλησαν» χθες και σήμερα περίπου στο 30%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών. Υπήρξαν ωστόσο και αρκετές ΕΛΜΕ που αποφάσισαν να προτείνουν αναστολή της απεργίας.

Εν τω μεταξύ, οι καθηγητές έχουν αναθαρρήσει από τις καταλήψεις των μαθητών που προβάλλουν ως πρώτο αίτημα τη συμπαράσταση στους δασκάλους τους κι εχουν… «αγριέψει» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Την ίδια ώρα, βλέπουν πως οι αντιδράσεις των γονέων-τουλάχιστον προς το παρόν-είναι μηδαμινές.

Ακόμη κι όταν οι ίδιοι κουραστούν και σταματήσουν, πάντως, πιστεύουν ότι το κύμα των καταλήψεων θα έχει φουσκώσει και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ήδη πολλά γυμνάσια και λύκεια στη χώρα τελούν υπό κατάληψη ενώ οι συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία που λειτουργούν είναι αδιάκοπες.

Οι καταλήψεις σε όλη τη χώρα

Tο 2ο γυμνάσιο και λύκειο Περιστερίου  καθώς και το 3ο γυμνάσιο βρίσκονται σε κατάληψη.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία στην στην Πετρούπολη και στο Ίλιον και δύο ΕΠΑΛ, στην Ηλιούπολη και το Ελληνικό
Σχολεία της Νεας Σμύρνης και του Ζωγράφου επίσης τελούν υπό  κατάληψη.

Το 3ο λύκειο Αχαρνών, επίσης, τελεί υπό κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης. Το πρώτο λύκειο Χαλκίδας συμπληρώνει δύο εικοσιτετράωρα κατάληψης.

Σήμερα «κλείνουν» το σχολείο και οι μαθητές της 1η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης.

Σε κατάληψη με το καλημέρα, προχώρησαν μαθητές σε τρία Λύκεια της πόλης της Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, το 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, ενώ αρχικά το πρωί υπήρχε κατάληψη και στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, όμως οι καθηγητές έπεισαν του μαθητές να ανοίξουν το σχολείο.
Στο Αγρίνιο από την Πέμπτη τελούν υπό κατάληψη 6 σχολεία. Το 1ο ,2ο ,3ο ,4ο Λύκειο, το 7ο Γυμνάσιο και το 1ο ΕΠΑΛ.

Στο Άργος, δυναμική κατάληψη έχουν κάνει οι μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ

Στην Ρόδο το οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ ψήφισαν ομόφωνα για κατάληψη

Κατάληψη σχολείου από τους γονείς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρίου αποφάσισε αύριο να κρατήσει τα παιδιά στο προαύλιο και να μην γίνει μάθημα.

Διαμαρτύρονται για μια σειρά θέματα που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο στην χώρα μας και δεν επιτρέπουν στα παιδιά να πάρουν τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...