Προς οριστικό λουκέτο οι Κυπριακές Αερογραμμές

Προς οριστικό λουκέτο οι Κυπριακές Αερογραμμές
Μία ημέρα μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Υπουργού Συγκοινωνιών και τις αποκαλυπτικές πληροφορίες του 24h, ότι η υπόθεση των Κυπριακών Αερογραμμών στις Βρυξέλλες δεν πάει καλά, η κυβέρνηση κατέθεσε προφορικό αίτημα στην Πολιτική Αεροπορία για να δοθεί Άδεια Αεροπλοϊμότητας σε θυγατρική εταιρία που ήδη έχει άμεση σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές.
Η ενημέρωση προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών σχετικά με την πορεία της υπόθεσης στις Βρυξέλλες έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΣ της εταιρίας Τόνυ Αντωνίου.

Η διαδικασία για να δοθεί η άδεια έχει διάρκεια 3 μήνες και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει καταστάσεις που θα δημιουργηθούν εάν το τελικό αποτέλεσμα που αναμένεται να γίνει γνωστό περί τα τέλη Οκτωβρίου από τις Βρυξέλλες, είναι αρνητικό.

Η Κύπρος είχε δηλώσει ο κ. Μητσόπουλος στο 24h δεν πρέπει να μείνει ούτε μία ημέρα χωρίς αεροπορική εταιρία, δημόσια ή ιδιωτική που να μην έχει την βάση στην χώρα.

Στην περίπτωση αυτή η Κύπρος θα κληθεί να επιστρέψει περί τα €100εκ. ποσό που έχει δοθεί στην εταιρία ως στήριξη τα τελευταία 2 χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τάσος Μητσόπουλος.

Το 24h είχε αποκαλύψει από τις 17 Ιουνίου την ύπαρξη της εταιρίας με το όνομα “Cypria” η οποία διέθετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εκτός από την άδεια αεροπλοϊμότητας.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και με το προσωπικό που θα στελεχώσει την εταιρία.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να είναι «σωτήρια» για το κράτος καθώς θα είναι ευκολότερος ο δρόμος εξεύρεσης επενδυτή.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...