Προσαγωγές στη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Σύνταγμα

Προσαγωγές στη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Σύνταγμα
Σύνταγμα

Η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές, σε διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμα στους συγκεντρωμένους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της Τετάρτης (25/11) γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και σήκωσαν πανό όπου έγραφε: «Δεν μας σωπαίνουν, δεν μας προστατεύει η καραντίνα από την πανδημία της έμφυλης βίας».

Η αστυνομία έκανε 14 προσαγωγές, 11 γυναικών και 3 αντρών, ενώ οι πέντε εκ των προσαχθέντων μοίραζαν φυλλάδια.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αφεθούν άμεσα ελεύθερες»

Για το ζήτημα έκανε σχόλιο η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αγαθοπούλου.

«Σήμερα, 25η Νοέμβρη, εντός της ολομέλειας της βουλής, αναδείχθηκε το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών που τοποθετήθηκαν. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, μια πρωτοβουλία γυναικών, τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα κατά της πανδημίας, αναδείκνυε με τον δικό της τρόπο το ίδιο θέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 9 από αυτές βρίσκονται αυτήν την ώρα στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, αφού προσήχθησαν από την αστυνομία. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας κάνει γνωστούς τους λόγους της προσαγωγής τους, αλλά ζητούμε επίσης να αφεθούν άμεσα ελεύθερες.

Οι γυναίκες, που κατά γενική ομολογία έχουν υποστεί σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της πανδημίας και της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που αυτή προκαλεί, και από υπευθυνότητα γνωρίζουν και από ατομική και συλλογική ευθύνη. Ας μην αμαυρωθεί λοιπόν η σημερινή ημέρα από τις προσαγωγές, με ευθύνη της Κυβέρνησης, που δείχνει όλη της την αυστηρότητα σε αυτές τις γυναίκες.

Και επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρέσκεται στην επικοινωνία, να του επισημάνουμε ότι είναι πολύ κακή εικόνα την ώρα που στην πρόσοψη της βουλής έπαιζε βίντεο για την Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στο ίδιο σημείο να συλλαμβάνονταν γυναίκες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...