Προσοχή: Απατεώνες τάζουν ένταξη στο ΕΣΠΑ, αποσπούν μεγάλα ποσά και εξαφανίζονται

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το υπουργείο Οικονομίας, επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποφεύγουν κάθε συναλλαγή με άτομα που εμφανίζονται ως συνεργαζόμενα του υπουργείου και ζητούν προκαταβολικά αμοιβή για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα απλοποιημένη διαδικασία ένταξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να αιτηθούν ηλεκτρονικά την ένταξή τους σε κάποιο πρόγραμμα δίχως οικονομική επιβάρυνση. Σε σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, εξασφαλίζεται η γρήγορη, ανώνυμη και αντικειμενική αξιολόγηση όλων των αιτήσεων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις του ΕΣΠΑ από τους επίσημους διαδικτυακούς τόπους: www.espa.gr και www.antagonistikotita.gr, ενώ, για όλες τις πληροφορίες σχετικά με προγράμματα που αφορούν επιχειρήσεις, μπορούν να επισκέπτονται ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Γραφείο Πληροφόρησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ).

«Επανασχεδιάσαμε όλη τη δομή του ΕΣΠΑ ώστε να εκλείψουν οι συνθήκες που στρώνουν το έδαφος στη διαφθορά και την απάτη. Μειώσαμε τη γραφειοκρατία, ηλεκτρονικοποιήσαμε τις διαδικασίες, εξασφαλίσαμε την αποτελεσματική παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των προγραμμάτων, σε κάθε στάδιο της υλοποίησής τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/270811-Prosoche-Apateones-tazoyn-entaxe-sto-ESPA-apospoyn-megala-posa-kai-exaphanizontai ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...