Προσοχή! Οι 6 τροφές που δεν πρέπει να μπουν ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων

main

Είναι τόσο εύχρηστος και προσφέρει ταχύτητα και ευκολία στη μαγειρική, όμως δεν είναι ιδανικός για το μαγείρεμα όλων των τροφίμων.

Ο λόγος; Αρκετά τρόφιμα χάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία όταν μπουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

 

1

Μπρόκολο

Αρκετά θρεπτικό, όταν όμως μαγειρευτεί στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να χάσει μέχρι και το 97% των  πολύτιμων αντιοξειδωτικών του. Αντίθετα όταν το βράζετε σε νερό χάνει μόλις 11%.

 

2

Κόκκινες πιπεριές

Πλούσιες σε σίδηρο, μαγνήσιο σελήνιο, όμως ο οργανισμός σας δεν θα απορροφήσει τίποτα από τα παραπάνω αν τις βάλετε στα μικροκύματα. Επίσης, η καψαϊκίνη που απελευθερώνουν μπορεί να τσούξει τα μάτια σας όταν θα ανοίξετε τον φούρνο.

 

3

Σπαράγγια

Χάνουν τα αντιοξειδωτικά στοιχεία τους και την βιταμίνη C.

 

4

Μητρικό γάλα

Αν το φυλάτε σε δοχείο, μην επιχειρήσετε ποτέ να το βάλετε στα μικροκύματα. Σύμφωνα με έρευνες, ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει κάποιες από τις πρωτεΐνες που χρειάζεται το ανοσοποιητικό του μωρού. Το μητρικό γάλα που ζεσταίνεται σε υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την ανάπτυξη του βακτηρίου E. Coli.

 

5

Σκόρδο

Η τοποθέτησή του στον φούρνο μικροκυμάτων ακόμη και για 60 δευτερόλεπτα, καταστρέφει την αλισίνη, την πολύτιμη ουσία που έχει αντικαρκινική δράση, προστατεύει την καρδιά, το ανοσοποιητικό και τα κύτταρα του εγκεφάλου.

 

6

Φρούτα

Όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος. Τα σταφύλια, για παράδειγμα, θα «σκάσουν» και οι σταφίδες θα «καπνίζουν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/244213-Prosoche-Oi-6-trophes-poy-den-prepei-na-mpoyn-pote-se-phoyrno-mikrokymaton ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...