Προστατέψτε το δέρμα σας από την ξηρότητα

Προστατέψτε το δέρμα σας από την ξηρότητα
Η αφυδάτωση, που μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στους πιο λιπαρούς τύπους επιδερμίδας, οφείλεται όχι μόνο σε ενδογενείς παράγοντες αλλά και στο κλίμα ή στον τρόπο ζωής.
Εξαιρώντας μερικές -ακραίες- περιπτώσεις, όπου το δέρμα είναι πολύ ξηρό και υπάρχει ιστορικό αφυδάτωσης, όλες οι άλλες περιπτώσεις αφυδάτωσης αφορούν κακή «διαχείριση» των υδρολιπιδικών πόρων. Αν για παράδειγμα δεν συνηθίζετε να πίνετε πολύ νερό το δέρμα σας αποκτά μόνιμα μουντό χρώμα, έλλειψη ελαστικότητας και τραχύτητα.

Τι να κάνετε

Καλό καθαρισμό
Η χρήση ενός ήπιου γαλακτώματος καθαρισμού και το ξέβγαλμα με άφθονο μαλακό νερό είναι σωτήρια φροντίδα. Προτιμήστε το χλιαρό ή το κρύο. Η επαφή με το ζεστό νερό απογυμνώνει το δέρμα από τα λιπιδιά του, πράγμα που οδηγεί σε εντονότερη αφυδάτωση.

Βάλτε κρέμα
Αναζητήστε συνθέσεις με πολύ ελαφριές υφές και συστατικά πλούσια σε θρεπτικά μικροστοιχεία όπως: αλόη βέρα, βασιλικό πολτό, εκχύλισμα φουντουκιού, γλυκερίνη ή φύκια (βοηθούν πολύ στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενυδάτωσης). Επίσης δείξτε προτίμηση και σε προϊόντα με βάση βασικά λιπαρά οξέα όπως: σησαμέλαιο, αβοκάντο και βούτυρο karite τα οποία βελτιώνουν την ανθεκτικότητα του δέρματος σε αντίξοες συνθήκες. Τέλος, ψάξτε για βιταμίνη Ε. Η φήμη της σχετικά με την προστασία που προσφέρει στην επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες δεν είναι μύθος.

Μασάζ στο πρόσωπο
Ζέστάνετε την κρέμα ανάμεσα στις παλάμες σας και κάντε ήπιες μαλάξεις στα μάγουλα, το μέτωπο και το πιγούνι με μικρές ανοδικές κινήσεις. Επί δυο λεπτά, κάντε μικρά, απαλά χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων σας τα μάγουλα και το μέτωπό σας. Αυτή η τεχνική διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και οι πόροι χαλαρώνουν.

Χρησιμοποιήστε ορό με βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ
Χρησιμοποποιήστε αυτή τη φόρμουλα πρωί-βράδυ σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Βοηθά την επιδερμίδα σας να επανακτήσει ισορροπία και φυσιολογικό επίπεδο ενυδάτωσης, ενώ ταυτόχρονα λειαίνει και τις πρόωρες ρυτίδες.

Τo μυστικό

Μειώστε την ξηρότητα με μία σπιτική μάσκα. Δυο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια χειροποίητη καταπραϋντική μάσκα ενυδάτωσης. Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 κρόκο αυγού , 1 1/2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. μαγιονέζα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε καθαρό, στεγνό δέρμα για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Λίγο μετά και για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα απλώστε στο πρόσωπό σας μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας, τριαντάφυλλου ή ιλάνγκ.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...