Προσφυγή στις κάλπες ζητούν Λέγκα του Βορρά και Κίνημα Πέντε Αστέρων

Τη διεξαγωγή εκλογών «το συντομότερο δυνατό» ζήτησαν η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων μετά τη συντριπτική ήττα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με οποιονδήποτε εκλογικό νόμο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά.

«Πιστεύουμε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει να περάσουν μήνες συζητήσεων για ένα νέο εκλογικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Οι Ιταλοί θα πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν το συντομότερο δυνατό», έγραψε από την πλευρά του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S).  «Το πιο γρήγορο, ρεαλιστικό και χειροπιαστό πράγμα είναι να πάμε αμέσως σε εκλογές με τον νόμου που ήδη ισχύει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν γίνουν τώρα εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι θα κέρδιζε στον πρώτο γύρο των εκλογών, όμως στον δεύτερο θα έχανε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Παρόλα αυτά το κόμμα του Γκρίλο, που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με κανένα κόμμα, θα δυσκολευτεί να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...