Σήμερα οι επιχειρήσεις ζούν μια πρωτόγνωρη κρίση. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έδειξε ότι μετά την υγειονομική κρίση μία στης επτά επιχειρήσεις δεν θα ανοίξει με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελληνική οικονομία και την ανεργία.

Πιστεύουμε οτι και ο Δήμος Ναυπακτίας πρέπει να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις, στην ανακούφιση των επαγγελματιών του Δήμου, αλλά και των συμπολιτών μας.

Οι προτάσεις που καταθέτουμε, είναι:

  1. Απαλλαγή είσπραξης, για έξι μήνες δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλους τους επαγγελματίες που είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 800ευρώ.

  2. Διακοπή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για χρέη στον Δήμο, μέχρι 31/12/2020.

  3. Αναστολή δόσεων μέχρι 31/12/2020 όσων έχουν μπεί σε ρύθμιση για οφειλές στον Δήμο. Απο 01/01/2021 να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων με παράταση χωρίς ποινές και προσαυξήσεις.

  4. Απαλλαγή καταβολής μέχρι 31/12/2020 των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων(0.5%).

  5. Συχνή απολύμανση απο συνεργεία του Δήμου των κοινόχρηστων χώρων, όπως παγκάκια της πόλης, παγκάκια της παραλίας, στάσεις λεωφορείων, εξωτερικοί χώροι τραπεζών κλπ.

  6. Απολύμανση από συνεργεία του Δήμου(όπου αυτή δεν γίνεται απο τους ιδιοκτήτες τους) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν ή και των ΤΑΞΙ της πόλης.

  7. Οικονομική ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των Εκκλησιών και συλλόγων του Δήμου που στηρίζουν άπορους συμπολίτες μας.

  Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τους επαγγελματίες εμείς επιλέγουμε για άλλη μία φορά, τον δρόμο του αγώνα της υπευθυνότητας και των προτάσεων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...