Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας: Θα «χτυπήσει» τη χώρα με δύο «πρόσωπα»

Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας: Θα «χτυπήσει» τη χώρα με δύο «πρόσωπα»
Προ των πυλών το νέο κύμα κακοκαιρίας: Θα «χτυπήσει» τη χώρα με δύο «πρόσωπα»


03/04/2020 – 11:46

Τα σημαντικότερα φαινόμενα αναμένονται το Σάββατο (04/04), με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι έντονες στα κεντρικά τμήματα

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα αναμένεται να προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης και βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι τα δύο διαφορετικά «πρόσωπα» με τα οποία θα εμφανιστεί, το ένα στα νότια και το άλλο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρα μας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για την Παρασκευή (03/04) αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τμήματα, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά και τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Τα σημαντικότερα φαινόμενα αναμένονται το Σάββατο (04/04), με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι έντονες στα κεντρικά τμήματα.

Την Κυριακή (05/04), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, όπου βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο 04/04 θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, σχετικά ψυχρές αέριες μάζες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, όπου σε συνδυασμό με τα φαινόμενα θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (04/04) έως και την Κυριακή (05/04), με την έντασή τους να φτάνει τα 8-9 μποφόρ (τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο την Κυριακή τα 10 μποφόρ), ενώ αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στα νότια τμήματα κυρίως το Σάββατο 04/04/2020.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η χώρα επηρεάστηκε από σύστημα από τα βόρεια, με πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να πέσουν χιόνια ειδικά στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...