Πρυτάνεις: Ανησυχούν για περικοπές στη χρηματοδότηση και διαθεσιμότητα

Πρυτάνεις: Ανησυχούν για περικοπές στη χρηματοδότηση και διαθεσιμότητα
«Καταβάλλεται προσπάθεια να επιτραπεί η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας του ΕΚΠΑ»
Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων και τα λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την ένταξη διοικητικών υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας αποτελούν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης και στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου των Πρυτάνεων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για το θέμα των χρημάτων που δίνονται στα ΑΕΙ οι Πρυτάνεις σημειώνουν ότι «η μείωση των προϋπολογισμών την τελευταία τριετία έφτασε ως και το 60%» και προσθέτουν ότι φέτος αναμένεται νέα περικοπή ύψους 15%.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα των εργασιών, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η παραπομπή του πρύτανή του Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό. Ο ίδιος, μιλώντας ενώπιον της συνόδους, υποστήριξε ότι «το πρόβλημα λύνεται με διάλογο όσο επίπονος κι αν είναι αυτός» και ότι «καταβάλλεται προσπάθεια να επιτραπεί η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας».

Απόψε, οι πρυτάνεις θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με τα συμπεράσματα της συνόδου.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και φοιτητές, που συγκεντρώθηκαν στο λεβητοστάσιο του πανεπιστημίου για να καταδείξουν τα προβλήματα της θέρμανσης, έκαναν πορεία μέχρι το ξενοδοχείο όπου γίνεται η σύνοδος των πρυτάνεων.

Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή μέσα στη σύνοδο για να εκθέσει στους πρυτάνεις τις αντιρρήσεις για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...