Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν κατά Βαρθολομαίου

Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν κατά Βαρθολομαίου

Κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ για την απόσχιση της Ουκρανικής Εκκλησίας

Προκαλεί νέα κρίση στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις

ΝΕΑ κρίση στις ελληνόρωσικές σχέσεις προκαλεί η πρωτοφανής και αήθης επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά του Βαρθολομαίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι χρηματοδοτήθηκε από την Αμερική για να οργανώσει την απόσχιση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι να υποτάξει την Ουκρανική Εκκλησία και στη συνέχεια να κερδίσει χρήματα από αυτήν.

Αυτό ήταν το βασικό του κίνητρο, όπως επίσης να λάβει βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Η επίθεση Πούτιν κατά του Πατριαρχείου εκδηλώνεται λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίζεται οργισμένος τόσο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία όσο και για τα Σκόπια.

Στην περίπτωση κατά την οποία περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα καταρρεύσει αυτομάτως η στρατηγική της Μόσχας για διείσδυση στα Σκόπια που θα άλλαζε τις ισορροπίες στα Βαλκάνια.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πούτον κατά του Βαρθολομαίου σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό προκαλούν νέα κρίση στις ελληνόρωσικές σχέσεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι επιθέσεις της Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη θα κλιμακωθούν με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος που αποκάλεσε το Φανάρι τουρκική ενορία είναι χαρακτηριστική της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Η επίμαχη τοποθέτηση του Ρώσου Προέδρου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει ως εξής:

«Η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία είναι απίστευτη. Συνιστά άμεση παρέμβαση του κράτους στην Εκκλησία και στη θρησκευτική ζωή. Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Δημιουργήθηκε η αποκαλούμενη «Ενωμένη Σχισματική Εκκλησία της ενορίας της Κωνσταντινούπολης» και σε όποιον δεν αρέσει η ρωσική ενορία μπορεί να επιλέξει την ενορία της Κωνσταντινούπολης. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας ήταν απολύτως αυτόνομη. Ελάχιστοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Ουσιαστικά ήταν μία απολύτως ανεξάρτητη Εκκλησία που είχε το δικαίωμα να εκλέγει μέχρι και τους δικούς της ιεράρχες. Η μόνη σύνδεση που είχε με τη Ρωσία ήταν πνευματική.

Κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων απλώς ανέφεραν το όνομα του Παναγιώτατου Πατριάρχη της Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Αυτό ήταν όλο. Και δείτε τώρα την εξάρτηση που έχουν από την Τουρκία και την τουρκική ενορία (σ.σ.: το Φανάρι). 

Θεωρώ ότι το βασικό κίνητρο του Βαρθολομαίου είναι να υποτάξει την Ουκρανική Εκκλησία και στη συνέχεια να κερδίσει χρήματα από αυτήν. Θεωρώ ότι αυτό είναι το βασικό κίνητρο, καθώς επίσης και προκειμένου να λάβει βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Κίεβο για να συζητήσουν το ζήτημα είναι πραγματικά απίστευτο, ωστόσο συνέβη και μάλιστα πριν τις επερχόμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο στοχεύει στη διεύρυνση του ρήγματος ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349663-Protophanes-epithese-Poytin-kata-Bartholomaioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...