Πρόγραμμα κοινών δράσεων από τους συλλόγους Μαραθιά, Σεργούλας, Γλυφάδας, Ευπαλίου και Μοναστηρακίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ : Διασύνδεση των χωριών μας με την Αθήνα

Οι σύλλογοι της περιοχής μας πάντα ήταν δραστήριοι, με παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία, στα δημοτικά δρώμενα, με εκδηλώσεις και δράσεις, παρέχοντας στα χωρία μας πολλές υπηρεσίες. Το βασικότερο είναι ότι όλοι αυτή η προσφορά γίνεται πάντα από ανθρώπους του τόπου μας, με εθελοντική προσφορά και με γνώμονα το κοινό καλό. Ο ρόλος και οι προσφορά των συλλόγων είναι αδιαμφισβήτητος. αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι οι σύλλογοι έχουν ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσης, την τοπική κοινωνία, και αυτό καθορίζεται αφενός από την εγγύτητα που έχουν με το χωρίο τους αλλά και από τους περιορισμούς τις εποχής, είτε είναι οικονομικοί είτε είναι πολιτικοί ή αλλού είδους. Εμείς, ως πολιτιστικός σύλλογος Μαραθιά, πιστεύουμε ότι ο κύκλος των δράσεων μας μπορεί να διευρυνθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις συνεργασίες. Εξάλλου η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων είναι που κάνει ένα σύλλογο δυνατό και αυτό το μοντέλο πιστεύουμε ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε και οι σύλλογοι μεταξύ μας. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε μια ανοιχτή πρόταση στους γειτονικούς συλλόγους για συνεργασίες. Συνεργασίες που θα αφορούν όσο περισσότερα θέματα μπορούμε να λύσουμε προς όφελος των χωριών μας.

Κάνουμε την αρχή από σήμερα με ένα θέμα που αφορά άμεσα τα χωριά μας.

Είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοτών τις περιοχής μας έχει ως μόνιμο τόπο εγκατάστασης την Αθήνα. Είναι επίσης δεδομένη η δύσκολη μετακίνησης λόγω του κόστους των καυσίμων και των διοδίων, όπως και επίσης η ελλιπής διασύνδεση από τα ΚΤΕΛ της περιοχής μας. Με στόχο να ενισχύσουμε τη διασύνδεση με την Αθήνα, αλλά και να προσελκύσουμε δημότες αλλά και επισκέπτες στην περιοχή μας, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, στέλνουμε ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση με θέμα την δημιουργία μιας γραμμής που θα ενώνει την Αθήνα με τα χωριά μας.

Προκειμένου να διερευνήσουμε από κοινού τις δυνατότητες και τους τρόπους σας προσκαλούμε σε διάλογο, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί μια ενιαία πρόταση και λύση.

Για αυτό το λόγο σας προσκαλούμε στο χώρο του Συλλόγου μας στο Μαραθιά και σας παρακαλούμενα ορίσετε τουλάχιστον έναν εκπρόσωπό σας, όπως επίσης και να μας ενημερώσετε για τον πιθανό χρόνο που θα μπορούσατε να συμμετέχετε σε αυτή συζήτηση.

Για το ΔΣ του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μαραθιά

Μελίστας Νίκος 6947004708 – Ασημάκης Θάνος 6976648395



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...