Πρόεδρος και υπάλληλοι καταδικάστηκαν για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρόεδρος και υπάλληλοι καταδικάστηκαν για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Δεκατέσσερις κατηγορούμενοι για 140 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν στο στόχαστρο των ανακριτών κατά της διαφθοράς Χρήστου Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη.
Αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας αποτέλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το 2005 έγιναν 140 προσλήψεις από το… παράθυρο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας που φέρει τη σφραγίδα των δύο δικαστικών λειτουργών είναι 14 κατηγορούμενοι, τρία κακουργήματα σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ζημία που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ολοι οι κατηγορούμενοι (πρώην πρόεδρος, μέλη Δ.Σ και δυο υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι ελεύθεροι με όρους. Στον πρώην πρόεδρο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκε μάλιστα υψηλή εγγυοδοσία 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι εν λόγω υπάλληλοι μονιμοποιήθηκαν και μετά αποσπάστηκαν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες υγείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις από τους ελέγχους προέκυψε ότι πληρώθηκαν και αναδρομικά, πριν καν δηλαδή προσληφθούν!

Μία άλλη πτυχή της υπόθεσης αφορά στη χορήγηση επιδόματος σε γιατρό ύψους 2.200 ευρώ το μήνα, για την καταβολή του οποίου δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις.

Μετά το τέλος της ανάκρισης η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να εκδοθεί βούλευμα από το αρμόδιο δικατσικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν αν και πόσοι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στην επόμενη δικαστική φάση, στο εδώλιο να λογοδοτήσουν για όσα τους αποδίδονται.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...