Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: Θέλουμε να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα των ανθρώπων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη Λάρισα φτάνει αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μαζί με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλία, και θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς. Την ίδια ώρα στον οικισμό γίνεται λήψη 200 δειγμάτων, για να καθοριστεί η διασπορά του ιού.

Αυτό που συνέβη εδώ θα γίνει και σε άλλους οικισμούς, από έναν θετικό πήγαμε σε είκοσι, τόνισε ο κ. Παϊτέρης. 

Ζητάμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε κι εμείς και ο καθένας εδώ και να εξασφαλίσουμε και τους υπόλοιπους, ήδη γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δείγματα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παϊτέρη, πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορονοϊός, ειδικά οι νέοι, υπάρχει παραπληροφόρηση.

Οι Ρομά είναι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σημείωσε, τονίζοντας πως βρίσκονται σε επαφή και με τον δήμαρχο και με την περιφέρεια.

Θέλουμε να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλόπουλος, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας επισήμανε πως ήταν πολύ μεγάλο το ποσοστό που βρέθηκε θετικό στην πρώτη δειγματοληψία, της τάξης του 60%. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στον συνολικό αριθμό των κατοίκων αυτό θα σημαίνει και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και συνεπώς μεγάλο αριθμό ασθενών, πρόσθεσε, φοβούμενος πως το νοσοκομειο

.newsbeast.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...