Πρόθυμος να επιστρέψει στη Βολιβία ο Μοράλες

Πρόθυμος να επιστρέψει στη Βολιβία ο Μοράλες
Πρόθυμος να επιστρέψει στη Βολιβία ο Μοράλες


13/11/2019 – 20:49

Ο Βολιβιανός παραιτηθείς πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στη χώρα του, ούτως ώστε να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πόλη του Μεξικό, όπου βρίσκεται έχοντας λάβει άσυλο, ο Μοράλες σημείωσε ότι: «Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε για να αμβλύνουμε την κατάσταση. Θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα».

Ο Μοράλες, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία.

Αρνείται τη νομιμότητα της Άνιες

Παράλληλα, ο Έβο Μοράλες είναι κάθετα αντίθετος με τον ορισμό της μεταβατικής προέδρου, Τζανίν Άνιες, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα προς τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή ως «πραξικόπημα».

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βολιβίας χαρακτήρισε νόμιμη την ανάληψη της προεδρίας της χώρας, με μεταβατικό ρόλο, από τη Τζανίνε Άνιες.

«Δοθέντος του ότι η μεταβίβαση της εξουσίας λαμβάνει χώρα συνεπεία παραιτήσεως (…) δεν απαιτείται απόφαση του Κογκρέσου», ανέφερε το Συνταγματικό Δικαστήριο σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...