Πρόκληση Τσαβούσογλου: Λόγω του τουρκικού στρατού «υπάρχει ειρήνη και ευμάρεια» στην Κύπρο!

Κοινή θέση όλης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας αλλά και της Άγκυρας, είναι η ετοιμότητα για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στην Γενεύη, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις, υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μετά τις συνομιλίες του στα κατεχόμενα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

Όμως, ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Άγκυρα δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να φύγει ο τουρκικός στρατός ο οποίος όπως είπε έφερε την ειρήνη και την ευμάρεια στην Κύπρο! 

Ο κ. Τσαβούσογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «μπροστά μας υπάρχει ένα σχέδιο Α και αυτό είναι η λύση στην Κύπρο. Εμείς όμως πάντα επικεντρωνόμαστε σε αυτό». Μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θετικά ή αρνητικά, θα μείνουμε προσκολλημένοι σε αυτό το σχέδιο Α, είπε. «Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε θα δούμε το σχέδιο Β, το σχέδιο Γ», σημείωσε. Οι Τουρκοκύπριοι σημείωσε, έχουν ανάγκη τις εγγυήσεις της Τουρκίας και το λένε και πως πρέπει να επαναξιολογηθούν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις με βάση και τις νέες απειλές που υπάρχουν γύρω από την Κύπρο. 

Η Τουρκία, συνέχισε, κάνει συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο και του Κυπριακού και των διμερών θεμάτων με την Ελλάδα. Στόχος, επιθυμία και προσδοκία είναι στο δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, η ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει «χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, «είναι έτοιμη να μεταβεί στη Γενεύη για τη συνέχιση της διάσκεψης της Κύπρου, και να συζητήσουν όλα τα θέματα στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και της ανακοίνωσης της 12ης Ιανουαρίου 2017». 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/286676-Proklese-Tsaboysogloy-Logo-toy-toyrkikoy-stratoy-yparchei-eirene-kai-eymareia-sten-Kypro ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...