Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τα εξοπλιστικά

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σε σχέση με όλες τις δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Παναντωνίου.

Πρώτος υπογράφοντας είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Προτείνουμε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και τα άρθρα 153 επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, για την ενδεχόμενη τέλεση των παραπάνω αδικημάτων από τον αναφερόμενο στα έγγραφα των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πρώην Υπουργό» επισημαίνεται στην πρόταση που κατατέθηκε.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  σχετικά με τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον τ. Υπουργό Άμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο και στο παρελθόν, με διάχυτη την αίσθηση της συγκάλυψης των ευθυνών.  Η υπόθεση αυτή, όπως και άλλες, αφορά στα χρήματα του ελληνικού λαού, που λεηλατήθηκαν τα χρόνια της «ανάπτυξης», στερώντας από τη χώρα πολύτιμους πόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για εξέταση όλων των υποθέσεων διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/274356-Protase-gia-exetastike-epitrope-gia-ton-Gianno-Papantonioy-kai-ta-exoplistika ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...