Μια «καλύτερη και τελική» προσφορά για να αγοράσει την Twitter Inc., κατέθεσε ο Ιλον Μασκ τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή ή 41,39 δισ. δολάρια -σύμφωνα με το Reuters- για το σύνολο της εταιρείας.

Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτή την εξέλιξη εκτινάχθηκαν κατά 18%.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και της διαστημικής εταιρείας Space X, έχει ήδη καταθέσει την προσφορά στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Ο Μασκ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φαν του Twitter, συχνά δημοσιεύει memes και «πειράζει» τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους του @elonmusk. Έχει μιλήσει αρκετές φορές για τις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία τού πρόσφερε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του, η οποία τον έκανε τον μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, δήλωσε ότι «από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της». Πρόσθεσε δε ότι «το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία», δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που θέλει να φέρει.

Αφού δημοσιοποιήθηκε το μερίδιό του, ο Μασκ άρχισε αμέσως να απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους του για πιθανές κινήσεις, από τη μετατροπή των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων και την προσθήκη ενός κουμπιού επεξεργασίας για tweets έως τη χορήγηση σημείων αυτόματης επαλήθευσης σε χρήστες premium.

“Από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία”, δήλωσε ο Μασκ σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ.

πηγή: ot.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...