Πρότειναν θεραπεία σε 70χρονη και την οδήγησαν στον θάνατο

Πρότειναν θεραπεία σε 70χρονη και την οδήγησαν στον θάνατο
Πειραματόζωο καταγγέλλεται πως έγινε στο ΠΑΓΝΗ μια 70χρονη από το Ρέθυμνο, με τραγική κατάληξη, αφού οι παρενέργειες που της προκάλεσε μια πρωτοποριακή θεραπεία που της συνέστησαν, την οδήγησαν, όπως υποστηρίζουν τα παιδιά της, στο θάνατο.

Η άτυχη γυναίκα είχε χειρουργηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και η επέμβαση της πήγε πολύ καλά.

Για προληπτικούς λόγους, όπως εξομολογείται στο cretalive η κόρη του θύματος, αποφασίστηκε να προχωρήσει σε έναν κύκλο οκτώ χημειοθεραπειών, προκειμένου να μην υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί το πρόβλημα.

Μετά και τη δεύτερη χημειοθεραπεία οι γιατροί της κλινικής, αφού διαπίστωσαν ότι οι εξετάσεις της ήταν καλές, της συνέστησαν να πραγματοποιήσει και μία έξτρα θεραπεία, με την ονομασία “Χερσέπτιν”, μια υποδόρια ένεση που θα έκανε κάθε 21 ημέρες, ώστε να αποκλειστεί στο μέλλον κάθε περίπτωση μετάστασης.

Μάλιστα ζητήθηκε από τα παιδιά της γυναίκας να υπογράψουν και να συναινέσουν στη θεραπεία αυτή και παρά τις αρχικές ενστάσεις, τελικά έδωσαν τη συγκατάθεση τους.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες καρδιολογικές εξετάσεις στις 28 Φεβρουαρίου έγινε στην 70χρονη η πρώτη ένεση και με το “καλημέρα” εκδηλώθηκαν οι πρώτες παρενέργειες.

Πόνος στο στήθος που αντανακλούσε και στην πλάτη, ήταν κάτι που θορύβησε την οικογένεια και που απευθύνθηκε στους γιατρούς της κλινικής, αλλά εκείνοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.

Στις 14 Μαρτίου και μετά την 6η χημειοθεραπεία που έγινε στη γυναίκα, η δεύτερη ένεση απεδείχθη μοιραία, σύμφωνα με τα παιδιά της.

Δύο μέρες αργότερα εκδηλώνει και πάλι παρενέργειες, με ακόμα πιο έντονο πόνο στην καρδιά. Κι ενώ ειδοποιείται η κλινική, μέσα σε λίγα λεπτά η κατάσταση της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή της με το περιβάλλον.

“Τη μεταφέραμε στο ΠΑΓΝΗ, που εφημέρευε κι αφού προσπαθήσαμε να πείσουμε τους γιατρούς για τη σοβαρότητα της κατάστασης της και πως έπρεπε να γίνει αξονική τομογραφία, εισήχθη με μεγάλη καθυστέρηση στη ΜΕΘ” λέει η κόρη της γυναίκας.

Τελικά μισή ώρα αργότερα η 70χρονη πέθανε χωρίς να μπορέσουν οι δικοί της άνθρωποι να καταλάβουν το πως.

“Προσπάθησαν να μας πείσουν να μην κάνουμε νεκροψία, επικαλούμενοι συναισθηματικούς λόγους, αλλά άλλαξαν ρότα και ειδοποίησαν την ιατροδικαστή όταν τους απειλήσαμε πως θα πάμε στην Αστυνομία. Τώρα λένε πως η μητέρα μας είχε υπερτροφία καρδιάς, αλλά ο υπέρηχος που είχε γίνει ένα μήνα πριν δεν έδειξε κάτι τέτοιο”, προσθέτει ο γιος της και συμπληρώνει: ” έκαναν τη μάνα μας πειραματόζωο αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι. Πήραμε με δυσκολία τον Ιατρικό Φάκελο και τώρα περιμένουμε το πόρισμα για να κινηθούμε δικαστικά, όχι για τη μητέρα μας, αυτή δεν γυρνά πίσω, αλλά για να μην την πάθουν κι άλλοι ασθενείς σαν εμάς”.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...