Πρώτα τα μέτρα και μετά το χρέος, λέει η Κριστίν Λαγκάρντ

Πρώτα θα πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα και μετά θα γίνει η απαραίτητη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ από τις Βρυξέλλες. Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τόνισε ότι δεν χρειάζεται  περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα, αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστούν  τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί  το 2016.

Η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως θα χρειασθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς το Ταμείο, θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά αυτό θα γίνει μετά τη λήξη του τρίτου ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, το 2018. Μία θέση που συγκλίνει και με αυτή του Βερολίνου, που δεν θέλει καμία επέμβαση στο χρέος πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στην συνέχεια, η ίδια, είπε ότι το περίγραμμα της αναδιάρθρωσης μπορεί να συζητηθεί από πριν, αλλά θα εφαρμοστεί μετά το 2018. 

Ερωτώμενη σχετικά με τα νέα μέτρα, η ίδια ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΔΝΤ, είναι πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, αλλά να υλοποιηθούν όλα τα έτρα που έχουν αποφασιστεί από την προηγούμενη χρονιά. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/279078-Prota-ta-metra-kai-meta-to-chreos-leei-e-Kristin-Lagkarnt ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...