«Πρώτη» Παναιτωλικού με όνειρα και φιλοδοξίες

Πραγματοποιήθηκε απόψε η επίσημη «πρώτη» του Παναιτωλικού εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στο γήπεδο της ομάδας του Αγρινίου.

Προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου όπου, παρουσία διοίκησης και νέου προπονητικού τιμ, τέθηκαν οι στόχοι της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου σε ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί με δεκατέσσερις ομάδες και θα περιλαμβάνει τόσο πλέι οφ όσο και πλέι άουτ.

Το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο και ο στόχος της εξάδας που τέθηκε ξεκάθαρα, τόσο από τη διοίκηση όσο και από το τεχνικό τιμ, κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου ενώ ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μπελεβώνης αναφέρθηκε και στα έργα του γηπέδου αλλά και τις υποδομές.

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα όπου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή συνεργασία, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Χρήστος Στούμπος προλόγισε τόσο το  νέο προπονητή της ομάδας Λουίς Κάστρο όσο και τους συνεργάτες του (Ζοσέ Κάστρο, Βίτορ Ντίμας, Πάουλο Μάρκες και Χούι Κούνια)αλλά και τον βοηθό προπονητή κ. Λουτσιάνο Ντε Σόουζα.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γεράσιμος Μπελεβώνης ανέφερε αρχικά:

« Καλωσορίζω με τη σειρά μου το καινούργιο προπονητικό τιμ. Θα τους κάνουμε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και θα τους παρέχουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν. Ξεκινήσαμε την αναβάθμιση του γηπέδου όπου εξασφαλίσαμε χρήματα από την Περιφέρεια και θα διατεθούν για την ανάπλαση της μικρής κερκίδας, το μουσείο του γηπέδου και την αναβάθμιση της Προυσσιωτίσης. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους και θα «πιέσουμε» με τον τρόπο μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Στις υποδομές θα δουλέψουμε πιο επιθετικά και υπάρχουν αλλαγές ενώ υπάρχει και μια συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε όλο αυτό το στρώσιμο που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που συζητήσαμε με τον προπονητή και θέλουμε είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Κάναμε πολλές αλλαγές και είμαστε λίγο επιφυλακτικοί αλλά δεν το φοβόμαστε. Θέλουμε μέσα στην τριετία να πετύχουμε στόχους που είναι όνειρο και δικό μας και των φιλάθλων.

Οι στόχοι ξεκινάνε ουσιαστικά από φέτος. Η πρώτη εξάδα είναι στόχος. Ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά νομίζω πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Το κύπελλο είναι επίσης μια πονεμένη ιστορία για εμάς και θέλουμε φέτος να πετύχουμε κάτι καλό και εκεί.

Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες σε εισιτήρια αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Ξέρουμε ότι η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει πολύ. Έχουμε φθηνά διαρκείας και ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίξει. Έχουμε χαράξει ένα δρόμο από την αρχή. Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα που δεν έχει δανεικούς παίκτες. Θέλουμε στη μετά Κωστούλα εποχή, όποιος και να πάρει τις μετοχές  και χωρίς να έχει ίσως τη διάθεση για την ίδια προσφορά με αυτή του κ. Κωστούλα και χωρίς να βάλει τα ίδια χρήματα, να μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Σχετικά έργα στο γήπεδο ο κ. Μπελεβώνης  τόνισε ότι θα υπάρξουν υπογραφές τόσο από την περιφέρεια όσο και από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημοπράτηση.

Για τις υποδομές ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι έχουν αλλάξει τα πρόσωπα και η νέα «ομάδα» θα ανακοινωθεί σύντομα. Επανέλαβε ξανά για τη συνεργασία με την ακαδημία και είπε ότι έτσι μεγαλώνει η δεξαμενή παικτών.

Για το θεσμό του Κυπέλλου είπε ότι έχουν ζητηθεί στο παρελθόν ευθύνες τόσο από παίκτες οσο και από προπονητές και σε καμία περίπτωση δεν έχει αδιαφορήσει ποτέ η ομάδα για το Κύπελλο.

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και το αν μπορεί να δέσει η ομάδα μέσα σε ενάμισι μήνα που αρχίζει το πρωτάθλημα, ο κ. Μπελεβώνης είπε: «Δεν το φοβόμαστε. Το έχουμε ξανακάνει. Συνειδητά το κάναμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ και θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσω προσεκτικών επιλογών ένα σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Για κάποιες ηχηρές αποχωρήσεις ανέφερε: «Πήραμε μια απόφαση φέτος όσον αφορά κάποιους παίκτες. Δε σημαίνει ότι διαγράφονται οι προσφορές του Κυριακίδη, του Μαρινάκη, του Χαντάκια».

Για το αν θα αποκτηθούν άλλοι παίκτες ο Μάκης Μπελεβώνης ανέφερε πως «ψάχνουμε δύο παίκτες στην άμυνα, έναν ακόμη μεσοεπιθετικό και αν προκύψει κάτι άλλο στην πορεία».

Για την έλλειψη Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ ο κ. Μπελεβώνης είπε:« Για όσους ενδιαφερθήκαμε, είτε είχαν ακριβά συμβόλαια είτε προτίμησαν το εξωτερικό. Ψάχνουμε παίκτες για να ταιριάξουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κάθε χρόνο θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και να μπορέσουμε να είμαστε από τις ομάδες που δεδομένα κάθε χρόνο θα είναι εντός εξάδας».

Για τον Τζιόλη και αν υπήρξε επαφή απάντησε:« Ναι υπήρξε επαφή. Είναι παίκτης με προσωπικότητα αλλά με απαγορευτικό για εμάς συμβόλαιο της τάξης των πεντακοσίων, εξακοσίων χιλιάδων. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες στην ομάδα μας».

Για τη συνεργασία με τη Μπενφίνα ο κ. Μπελεβώνης τόνισε:« Είμαστε σε επαφή με τη Μπενφίκα. Είναι μια συνεργασία δύο φιλικών σωματείων. Μια ειλικρινής συνεργασία. Έχουμε τακτική επαφή και έχουν τη διάθεση να μας βοηθήσουν. Ειδικά στο κομμάτι των υποδομών είναι από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη».

Για το αν είναι στόχος της ομάδας μια «περήφανη» πώληση το χρόνο, όπως συνέβη με τον Μιχάι, ο πρόεδρος της ομάδας είπε:« Ναι, είναι ένας στόχος. Δεν έχουμε πολλούς πόρους εσόδων. Εισιτήρια, χορηγίες και τηλεοπτικά. Αν τα μαζέψετε μαζί, δεν βγαίνουν τα χρήματα. Κάθε χρόνο ο κ. Κωστούλας αναγκάζεται να βάλει περίπου ένα εκατομμύριο. Για τα τηλεοπτικά δε νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά αυτά που ακούγονται. Δε νομίζω ότι είναι λογικό η συγκεκριμένη κυβέρνηση η ο υπουργός σε μια τέτοια διαδικασία».

Ερωτώμενος για το αν τελικά η ομάδα τερματίσει φέτος κάτω από την έκτη θέση και μπει σε μια ψυχοφθόρο διαδικασία επιβίωσης και κατά πόσο αυτό επιφέρει σχετική πίεση, ο κ. Μπελεβώνης τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας:« Εμείς έχουμε ως στόχο την πρώτη εξάδα. Δε σημαίνει ότι επειδή βάλαμε ένα πλάνο τριετίας δε θα το επιδιώξουμε από φέτος. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και τις δυνατότητές της».

Κάστρο : Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το δείτε»

Στο πλαίσιο της  συνέντευξης Τύπου ο νέος προπονητής Λούις Κάστρο αρχικά ανέφερε:  « Ευχαριστώ για την παρουσία σας και ευχαριστώ τη διοίκηση για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θέλω να κάνω βάσεις για το μέλλον και αυτό είναι σημαντικό. Όλοι μαζί, φίλαθλοι και διοίκηση και παίκτες και μέσα από πολύ δουλειά θέλουμε να πετύχουμε».

Για τις «ηχηρές» απομακρύνσεις ο Λ. Κάστρο που τόνισε: « Ένας λόγος είναι να μάθει η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όποιος παίκτης ήταν εδώ πριν, έχει ένα πλεονέκτημα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά τον τρόπο ποδοσφαίρου και θα πρέπει να αυτό να το μάθω τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίζω παίκτες. Τεχνική, προσωπικότητα, είναι λόγοι που μπήκαν στη ζυγαριά για όλους τους παίκτες. Πιστεύω ότι οι παίκτες που ήρθαν και αυτοί που έμειναν είναι σε αυτή την προσδοκία».

Για το αν θα αποκτηθούν άλλοι παίκτες  είπε ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού: « Εάν υπάρχουν καλές περιπτώσεις για κάποιους παίκτες, μακάρι να το καταφέρουμε και να τους πάρουμε. Αν βρούμε παίκτες που μας καλύπτουν αυτό που θέλουμε και είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες, μέχρι την τελευταία μέρα θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Δεν μπορώ να πω ότι το ρόστερ είναι κλεισμένο».

Για το αν βαραίνει περισσότερο να βγάλει παίκτες ή να βγάλει την ομάδα στην πρώτη εξάδα, ο κ. Κάστρο τόνισε: «Και τα δύο είναι σημαντικά και αν μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί. Αν δούμε ότι τα παιδιά από τις υποδομές έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα, θα είναι μια επιλογή. Επίσης και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να είναι στην πρώτη εξάδα. Θέλουμε μέσα στην τριετία να μπορεί ο Παναιτωλικός να είναι σταθερά στις πρώτες έξι θέσεις. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο να επιτευχθεί από την πρώτη χρονιά».

Για το πόσο γρήγορα πιστεύει ότι θα δει τον Παναιτωλικό που ονειρεύεται, ο κ. Κάστρο είπε: « Θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε. Θέλουμε διάρκεια και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο αλλά ξαναλέω ότι από την αρχή πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που αποδέχθηκε την πρόταση του Παναιτωλικού, ανέφερε: « Ρώτησα για την ομάδα παίκτες που έχουν περάσει από εδώ ή έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου είπαν τα καλύτερα. Επίσης το πρότζεκτ ήταν κάτι σημαντικό. Δεν είναι εύκολο πρότζεκτ και χρειάζεται χρόνο αλλά ήθελα να έχω την ευκαιρία μου».

Σχετικά για τους στόχους της ομάδας ο Λ. Κάστρο τόνισε: «Μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός στην ιστορία του δεν έχει καταφέρει ποτέ να είναι στην έκτη θέση. Εγώ θέλω μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να είμαι. Αν δεν ήθελα να έχω πίεση καθόμουν στην Πορτογαλία με ένα καλό μισθό που είχα και δεν θα ερχόμουν εδώ. Ξέρω πολύ καλά το πρότζεκτ της ομάδας και τις απαιτήσει του κόσμου. Ακόμα και αυτός που κουρεύει το γήπεδο, ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές, όλοι πρέπει να πετύχουμε. Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το δείτε».

                                                                                                                 agrinionews.gr       Π.Κ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...