To πρώτο βήμα πρόκρισης η Ελβετία – Κέρδισε 1-0 την Αλβανία

Σ’ένα παιχνίδι που τα’χε όλα με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν , με μεγάλες αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες, με γκόλ για την Ελβετία , δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ για τους Αλβανούς που έπαιζαν με δέκα παίκτες απ’το πρώτο ημίχρονο, αυτό που ξεχώρισε τελικά ήταν η νίκη που πήρε η Ελβετία με 1-0 απέναντι στην εξαιρετική Αλβανία που προσπάθησε για ένα θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο της αγώνα σε τελική φάση, αλλά δεν τα κατάφερε.

5568

 

Η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με τον Σάρ στο 5ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και λανθασμένη έξοδο του Μπερίσα , ο τερματοφύλακας της Αλβανίας που πέρα απ’αυτό το λάθος ήταν εξαιρετικός καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και με μεγάλες επεμβάσεις κρατούσε την Αλβανία στο παιχνίδι. Απ’το 36′ κι έπειτα η Αλβανία αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές εξ’αιτίας της αποβολής του αρχηγού της Λόρικ Τσάνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αμέσως στην επόμενη φάση ο Τζεμαϊλί της Ελβετίας είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα οι Ελβετοί πίεσαν και για δεύτερο γκόλ στο δεύτερο ημίχρονο με κύριο εκφραστή των πολών ευκαιριών τους τον Σεφέροβιτς, αλλά με τον Μπερίσα να κατεβάζει ρολά και να κρατάει τους Αλβανούς στο παιχνίδι που προσπάθησαν μέχρι τέλους να ισοφαρίσουν και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 αλλά ο Ζόμερ στο 88′ κέρδισε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Γκάσι με μεγάλη απόκρουση και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη που τους δίνει πολλές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για πρώτη φορά είδαμε σε Euro δύο αδέρφια να είναι σε αντίπαλες εθνικές ομάδες και ο λόγος για τους Τάουλαντ Τζάκα (Αλβανία) και Γκρενάτ Τζάκα (Ελβετία) .

Ο Κάτσε του ΠΑΟΚ , μπήκε ως αλλαγή στο 62′ αντί του Τάουλαντ Τζάκα και ήταν σταθερός. Ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στον πάγκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :

 
Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μαβράϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τσάκα (62′ Κάτσε), Ρόσι (74′ Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82′ Γκάσι)
 
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τσάκα, Τζεμαϊλί (76′ Φράι), Σακίρι (88′ Φερνάντες), Μεχμέντι (62′ Εμπολό), Σεφέροβιτς.
 
Bαθμολογία και επόμενη αγωνιστική :
1) Γαλλία 3  2-1
2) Ελβετία 3  1-0
3) Αλβανία 0  0-1
4) Ρουμανία 0  1-2
 
2η αγωνιστική :
15 Ιουνίου
19.00 Ρουμανία – Ελβετία
22.00 Γαλλία – Αλβανία
 
Το γκόλ του Σαάρ που έκρινε τον αγώνα


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...