«Πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Eurogroup

 «Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες» τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup.
 «Η Κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση.

Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δις ευρώ» ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως :«έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα. Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο.Χθες, είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία. Ούτε για το χρέος. Ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. Ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία».

«Η Ελλάδα υπέστη μία ακόμη ήττα» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μετά την απόφαση του Eurogroup. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «ο κ. Τσίπρας συνέδεε επί τόσο καιρό τα μέτρα που πέρασε στη Βουλή με τη μείωση του χρέους. Προφανώς, αυτό το έκανε για να κάμψει τις αντιρρήσεις των βουλευτών του. Η Ένωση Κεντρώων τον είχε προειδοποιήσει ότι, οριστική ρύθμιση χρέους θα γίνει τον Αύγουστο του 2018, αφού εκπληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις και ότι κακώς ανύψωσε πολύ το θέμα».Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Επιμένουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών και αυτό προϋποθέτει τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης, να αφήσουν τους προσωπικούς τακτικισμούς τους».

Η μη συμφωνία στο Eurogroup είναι αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση και κακώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους. «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα να φθάσουμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, γεγονός που, όπως είχαμε προειδοποιήσει, δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης. Η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόϊμπλε-ΔΝΤ, αποδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια» επισημαίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση. Δεν είναι όλα κομματικά παιγνίδια. Οι ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Τα σενάρια -τέλος – που συζητούνται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, θα αλυσοδέσουν τη χώρα σε βαριά λιτότητα διαρκείας και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/285241-Pyra-apo-ta-kommata-tes-antipoliteyses-gia-to-Eurogroup ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...