“Πυρά” Πομπέο κατά της Τουρκίας: Προκλητικό το άνοιγμα των Βαρωσίων – Να ανατραπεί η απόφαση

“Πυρά” Πομπέο κατά της Τουρκίας: Προκλητικό το άνοιγμα των Βαρωσίων – Να ανατραπεί η απόφαση
Πομπέο

«Προκλητικό» το άνοιγμα των Βαρωσίων, χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζητώντας την ανατροπή της απόφασης.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κίνηση αυτή του ψευδοκράτους, σημειώνοντας πως αυτή είναι ασύμβατη με τις προσπάθειες διεξαγωγής συνομιλιών για διευθέτηση, τόνισε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών (Νίκος) Χριστοδουλίδης συζήτησαν τις ενέργειες της ”Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” για να ανοίξει εκ νέου ένα μέρος της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων», υπογράμμισε η Ορτέιγκους.

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε βαθιά ανησυχία και σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση είναι προκλητική και ασύμφωνη με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν ευνοεί την επιστροφή στις συνομιλίες για διευθέτηση», συνέχισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...