Πυρκαγιά σε σκάφος στο Άκτιο (video)

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή σε σκάφος στην θαλάσσια περιοχή του Ακτίου.

Το σκάφος, την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπλεε στο Άκτιο, ενώ οι πυκνοί καπνοί έγιναν ορατοί από την παραλία της Πρέβεζας

Στο σημείο βρέθηκε και πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πυρκαγιά στο σκάφος δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αφού ο αλλοδαπός κυβερνήτης ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων – στο σκάφος – κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Το Λιμενικό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή έναντι της ”ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ” στο Άκτιο Αιτωλοκαρνανίας.

Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου εντόπισαν το φλεγόμενο ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ”SEA SPIRIT” σημαίας Σουηδίας και επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ο μοναδικός επιβαίνοντας του ιστιοφόρου, αλλοδαπός 77 ετών, στο λιμένα Ακτίου-Βόνιτσας, καλά στην υγεία του.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, μένοντας στην επιφάνεια της θάλασσας μικρό μέρος της γάστρας.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε σε αβαθή από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος και σημάνθηκε με φωτοσημαντήρα για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: prevezabest



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...