Πως θα γλυτώσετε την επιβάρυνση στα γκισέ όταν πληρώνετε φόρους!

Στους πολίτες τα έξοδα για την είσπραξη των φόρων!

 

Πρόσθετη επιβάρυνση θα έχουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με μετρητά τους φόρους τους στα τραπεζικά γκισέ! Εκτός από το φορολογικό βάρος, με νέα απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, το κόστος της είσπραξης των φόρων, από τις τράπεζες, που μέχρι τώρα κάλυπτε το Δημόσιο,  πλέον περνάει στους φορολογούμενους! Από την Αρχή υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται πρώτον για την εξοικονόμηση που θα προκύψει και δεύτερον για να «σπρώξουν» τους φορολογούμενους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς η πληρωμή με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα έχει επιβάρυνση.  

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να εξοικονομηθούν περί τα 10 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο από τα έξοδα του Δημοσίου. Συνολικά, για το Δημόσιο, το κόστος των προμηθειών που πλήρωνε το Δημόσιο στις τράπεζες για τις συνολικές πληρωμές των φορολογούμενων εκτιμάται κοντά στα 19 εκατ. ευρώ, για πληρωμές φόρων και τελών.

Με το νέο τρόπο που θα δικαιολογούνται μόνο οι «δωρεάν» ηλεκτρονικές πληρωμές και ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων, το κόστος αναμένεται να περιοριστεί στα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης δαπανών και της ενίσχυσης της φορολογικής δικαιοσύνης, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η ΑΑΔΕ θα καλύπτει πλέον τις προμήθειες: 

·  για συναλλαγές μέσω εναλλακτικών δικτύων  (Internet Banking, PhoneBanking, ATM, APS)

 

· για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) των φυσικών προσώπων τα οποία:

 

α)  είτε είναι άνω των 70 ετών,

β)  είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση,

γ)  είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω,

δ) είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών,  με την προϋπόθεση ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού του υπόχρεου.

 

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι λοιπές προμήθειες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε φυσικό κατάστημα θα καταβάλλονται πλέον από τους ίδιους τους φορολογούμενους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,  «η δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου διαμορφώνεται περί τα 19 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ετησίως. Πλέον, η εν λόγω δαπάνη μειώνεται στα 9 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), επιτυγχάνοντας ετήσια εξοικονόμηση για το Δημόσιο τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ». 

 

 Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, «η απόφαση αυτή εντάσσεται στην πολιτική μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για την απαλλαγή από δαπάνες που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Η εξοικονόμηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι απελευθερώνει πόρους για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, προς όφελος του συνόλου των πολιτών».  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292694-Pos-tha-glytosete-ten-epibarynse-sta-gkise-otan-pleronete-phoroys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...