Πως θα ξεκινήσει η εβδομάδα; Τι καιρό θα κάνει;

Πως θα ξεκινήσει η εβδομάδα; Τι καιρό θα κάνει;
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν βαθμιαία σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Mε εξαίρεση το Κεντρικό-ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Στην Αττική
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρη βελτίωση αργότερα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι. Τους 40 πόντους έφτασε το χιόνι σε κάποιες περιοχές

Στην «μάχη» του αποχιονισμού του οδικού δικτύου στα ορεινά του Νομού Τρικάλων, έχουν ριχθεί 9 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...