Πως κατάφερε να τρομάξει έναν διαρρήκτη από την άλλη άκρη του κόσμου

Πως κατάφερε να τρομάξει έναν διαρρήκτη από την άλλη άκρη του κόσμου

Mε την οικογένειά του στη Δομινικανή Δημοκρατία για διακοπές δύο εβδομάδων βρέθηκε ένας ιδιοκτήτης καφέ στο Γουίκφορντ του Έσσεξ. Ενώ ήταν στο αεροδρόμιο για να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, ο Τζέιμι Φόρεστ είδε μέσω μια ειδικής εφαρμογής που έχει στο κινητό του έναν διαρρήκτη να μπαίνει στο μαγαζί του και να προσπαθεί να κλέψει χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Αν και ήταν πάνω από 6.000 χιλιόμετρα μακριά, κατάφερε χάρη στην τεχνολογία να τρομάξει τον ληστή και να τον αναγκάσει να φύγει άρον άρον χωρίς να καταφέρει να κλέψει μεγάλο ποσό.

Μέσω της εφαρμογής ενεργοποίησε τα φώτα στο κατάστημα και φώναξε στον διαρρήκτη «μπορώ να σε δω».

«Έλαβα ειδοποίηση για ανίχνευση κίνησης στο μαγαζί μου από το σύστημα καμερών που έχω εγκαταστήσει. Όταν τον είδα μέσα στο μαγαζί πανικοβλήθηκα και ήθελα να τον κάνω να φύγει το συντομότερο δυνατό. Του φώναξα και τρόμαξε, έφυγε από το φεγγίτη έχοντας κλέψει 50 λίρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα που έχει εγκαταστήσει αποτελείται από μια κάμερα που συνδέεται με το wifi του καφέ και ενεργοποιείται από αισθητήρες θερμότητας. Όταν εντοπιστεί κάποιος στο μαγαζί, ο Τζέιμι Φόρεστ λαμβάνει αυτομάτως ειδοποίηση στο κινητό, ενώ ενεργοποιείται live βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345264-Pos-kataphere-na-tromaxei-enan-diarrekte-apo-ten-alle-akre-toy-kosmoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...