“Πόλεμος” μεταξύ Twitter – Τραμπ: Έκοψαν μήνυμά του για τα επεισόδια στη Μινεάπολις

“Πόλεμος” μεταξύ Twitter – Τραμπ: Έκοψαν μήνυμά του για τα επεισόδια στη Μινεάπολις

29/05/2020 – 12:33

Ο πόλεμος Ντόναλντ Τραμπ και Twitter μόλις άρχισε, όπως δείχνουν τα πράγματα, με τη δημοφιλή πλατφόρμα να επισημαίνει ένα tweet του Αμερικανού προέδρου, αναφέροντας πως παραβίασε τους κανόνες του σχετικά με την προβολή της βίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία ανάρτηση σήμερα το πρωί, σχετικά με τις συνεχιζόμενες αναταραχές στη Μινεάπολις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεκριμένα έγραψε: «Αυτοί οι εγκληματίες ατιμάζουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Τιμ Βαλζ και του είπα ότι ο στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα ανακτήσουμε και πάλι τον έλεγχο αλλά όταν αρχίσουν οι λεηλασίες, θα αρχίσουν και οι πυροβολισμοί. Σας ευχαριστώ» τουίταρε ο Τραμπ που μόλις χθες είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που του δίνει την δυνατότητα να μηνύει τα social media.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο επεσήμανε αμέσως το tweet, το οποίο είναι πλέον ορατό μόνο εάν κάνει κάποιος κλικ στην σημαία του Twitter. «Αυτό το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter σχετικά με την προβολή της βίας. Ωστόσο, το Twitter αποφάσισε πως μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο το tweet» ανέφερε η εταιρεία κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

τραμπ

Οι διαδηλωτές έχουν προκαλέσει ζημιές καταλαμβάνοντας το Αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης και βάζοντάς το φωτιά, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορήσει τους τοπικούς αξιωματούχους και να δηλώσει – μέσω Twitter φυσικά – πως ο στρατός θα μπορούσε να αναλάβει δράση ενάντια στις διαδηλώσεις.

Επίθεση και από τον δήμαρχο της Μινεάπολης στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Δήμαρχος της Μινεάπολης απάντησε, από την πλευρά του στον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου κάνοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο. «Η αδυναμία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειές σας. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτα για την δύναμη της Μινεάπολης. Είμαστε δυνατοί σαν κόλαση. Πρόκειται για μια δύσκολη χρονική περίοδο; ΝΑΙ. Αλλά να είστε σίγουροι πως θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό».

Να σημειωθεί ότι ο Τζορτζ Φλόιντ, που είναι αφροαμερικανός, πέθανε μετά από υπέρμετρη άσκηση βίας από αστυνομικό με το βίντεό του θανάτου του, που ουρλιάζει λέγοντας πως δεν μπορεί να αναπνεύσει, να κάνει το γύρο του διαδικτύου και να προκαλεί οργή τόσο στην Μινεάπολη όσο και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...