Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δείξουν τον νικητή του πολέμου» είπε ο Μπορέλ

«Ας ελπίσουμε πως οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν χημικά, η ΕΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τον ουκρανικό στρατό» είπε ο Ζοσέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού και την κρισιμότητα των δυο επόμενων εβδομάδων, αναφορικά με την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, μίλησε ο Ζοσέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τις περιοχές τους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Ο ρωσικός στρατός προχωράει σε σφαγές, καθώς έπειτα από ένα μήνα μαχών, δεν έχει καταφέρει να φτάσει εκεί που θέλει. Και όσο δεν καταφέρουν οι Ρώσοι να καταλάβουν πόλεις, βομβαρδίζουν και καταστρέφουν τα πάντα».

«Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πολεμούν κι εμείς τους ενισχύουε με όπλα, θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε και να πιέζουμε την Μόσχα. Ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί χημική επίθεση από την πλευρά των Ρώσων» είπε ο Μπορέλ, αφήνοντας ανοιχτό ενδεχόμενο να συζητηθούν νέες κυρώσεις κατά προσώπων.

Σε ερώτηση για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν από τη ρωσική επιθετικότητα η Γεωργία και η Μολδαβία, ο Ύπατος Εκπρόσωπος είπε: «Η αστάθεια στην περιοχή είναι μεγάλη, αλλά για την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον ουκρανικό στρατό. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα δείξουν ποιος θα νικήσει. Οι Ουκρανοί πολεμούν να σταματήσουν τον πόλεμο».

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...