Πόλεμος συμφερόντων

Πρέπει, κανείς, να είναι υπερβολικά καλόπιστος,  για να μην αντιλαμβάνεται ότι πίσω από το BREXIT, όπως και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα, μπροστά στα οποία, ούτε η αλήθεια, ούτε αυτοί οι δημοκρατικοί κανόνες, έχουν ελάχιστη σημασία.

 Ας αναπλάσουμε στη μνήμη μας, τι συνέβη από τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης. Με την ανακοίνωση του exit poll και με μόνο στοιχείο, την κατανομή εδρών, ξεκίνησε μια επικοινωνιακή «καταιγίδα», με πανομοιότυπες αναφορές (ούτε τα σημεία στίξεως δεν άλλαζαν) που μαρτυρούσαν την ύπαρξη ενιαίου και έτοιμου από καιρό, καθοδηγητικού κέντρου. Πριν καν ξεκινήσει η ροή επίσημων αποτελεσμάτων, επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί η εικόνα «βαριάς ήττας» της Βρετανίδας πρωθυπουργού, ενώ προεξοφλούνταν η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, από την «παραπαίουσα» κ. Μέι. Ως «αναπόφευκτη» συνέπεια των ανωτέρω, προεξοφλούνταν η παραίτηση της τελευταίας. Το τελευταίο, μάλιστα, δεν εμφανιζόταν, απλώς, ως μια έρπουσα φήμη, αλλά ως βέβαιη πληροφορία, περιβεβλημένη με το κύρος μέσων, όπως το BBC. Οι ασύστατες φήμες και η ψευδής πληροφόρηση, επεκτάθηκαν και στην ερμηνεία του αποτελέσματος, που εμφανίστηκε ως… αποδοκιμασία του BREXIT. Όλα αυτά, προκάλεσαν μια, επί της ουσίας τεχνητή, κρίση, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (αυτόν το σύγχρονο Θεό) με πτώση της στερλίνας, αλλά και του Χρηματιστηρίου. Σε αυτό το κλίμα, η παραίτηση της πρωθυπουργού, εμφανιζόταν, περίπου, ως αναγκαία, για την αποκατάσταση της σταθερότητας. Αποκαλυπτικό, για την αντίληψη που έχουν, οι οργανωτές αυτού του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» ήταν, ότι, έσπευσαν να προβάλουν ως αντικαταστάτη της κ. Μέι και, άρα, νέο ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται καν στην ενεργό πολιτική! Ο κ. Οσμπορν, για να καταλάβετε, που, ακόμη προβάλλεται ως «αιχμή του δόρατος» στη συνεχιζόμενη πολεμική εναντίον της κ. Μέι, υποχρεώθηκε σε πολιτική αποστρατεία,  μετά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης Κάμερον, της οποίας είναι μέλος, στο δημοψήφισμα. Καθόλου τυχαίο, φυσικά, ότι ο κ. Οσμπορν είναι φανατικός πολέμιος του BREXIT.

Όλα αυτά δε, όταν η κ. Μέι, ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς γι’ αυτήν και την πολιτική της, είναι, πλέον, εκλεγμένη πρωθυπουργός, όχι μόνο γιατί είναι καθαρά πρώτη σε αριθμό εδρών (70 παραπάνω από τον δεύτερο) αλλά και σε ποσοστό ψήφων, όπου αύξησε τα ποσοστά του κόμματος της, κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες! Ψιλά γράμματα….

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/288052-Polemos-sympheronton ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...