Πότε πληρώνεται για 1 εκατ. στους δικαιούχους του Εισοδήματος Αλληλεγγύης!

Αύριο Παρασκευή, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και το Σάββατο θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου!

Αύριο, 30 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή σε δικαιούχους  του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών (επανεισαγωγή σωστού ΙΒΑΝ, τακτοποίηση λανθασμένων στοιχείων κ.λπ).   Το ποσό των  905.333,18 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.346 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη  πίστωση στους λογαριασμούς  τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του ΚΕΑ που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους εντάχθηκαν τελικά 48.167 νοικοκυριά.

 Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».  Το ποσό των 6.461.920,65  ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 17.486 ιδιοκτητών ακινήτων. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και συγκεντρωτικές ή αναδρομικές καταβολές για την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του προγράμματος προς τους δικαιούχους της επιδότησης.

Με την ευκαιρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υπενθυμίζεται ότι  την Παρασκευή 23η Δεκεμβρίου ιστώθηκε στους λογαριασμούς 868  δικαιούχων του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 2014» το ποσό των  446.246,11 ευρώ.Για αυτούς τους δικαιούχους απαιτήθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες ταυτοποίησης, επανελέγχου στοιχείων, κοινωνικών/επιτόπιων   ελέγχων στους  13 Δήμους του συγκεκριμένου προγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...