Πώς αντέδρασαν Γάλλοι και Ολλανδοί στην νέα απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο

Πώς αντέδρασαν Γάλλοι και Ολλανδοί στην νέα απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο

«Η λύση στο αδιέξοδο μπορεί να βρεθεί μόνο στο Λονδίνο», τόνισε η γαλλική προεδρία αντιδρώντας στην νέα απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησηςστην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.

«Η Γαλλία εκφράζει την λύπη της για την αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε η γαλλική προεδεία, τονίζοντας ότι το Παρίσι «σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μια παράταση (της ημερομηνίας του Brexit) χωρίς μια εναλλακτική, αξιόπιστη στρατηγική από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα το Ελιζέ αναφέρει ότι θα «συνεχίσει» με τους Ευρωπαίους εταίρους του «να προετοιμάζεται για μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στις 29 Μαρτίου».

Από την πλευρά του ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τόνισε με tweet του ότι οποιοδήποτε αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης για καθυστέρηση του Brexit θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια «αξιόπιστη, πειστική αιτιολόγηση».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/356760-Pos-antedrasan-Galloi-kai-Ollandoi-sten-nea-aporripse-tes-Symphonias-Apochoreses-apo-to-bretaniko-koinoboylio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...