Πώς μια αγέλη από γάτες έσωσε ένα νεογέννητο μωρό από βέβαιο θάνατο

Το είχαν εγκαταλείψει σε φρεάτιο.

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις πέντε ημερών, διασώθηκε από αστυνομικούς όταν το εντόπισαν εγκαταλελειμένο μέσα σε φρεάτιο, στο Μουμπάι της Ινδίας. Οι γιατροί του νοσοκομείου που νοσηλεύεται το μωρό δήλωσαν πως η κατάστασή της είναι σταθερή και πως βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Το μωρό διέσωσε αστυνομική ομάδα γυναικών οι οποίες το βρήκαν μέσα στο φρεάτιο, βουτηγμένο στο νερό της αποχεύτευσης και ντυμένο με ένα λεπτό ύφασμα. «Όταν βγάλαμε το μωρό, ήταν ξεπαγιασμένο. Τα χεράκια ήταν μπλε. Ζητήσαμε λίγο ζεστό νερό και ένα ύφασμα για να το καθαρίσουμε» ανέφερε η  Sheetal Sonawane στους Times of India.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC την αστυνομία ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, όταν μια αγέλη από γάτες συγκεντρώθηκε πάνω από το φρεάτιο και άρχισε να κάνει συριγμούς και να νιαουρίζει. Οι αρχές της πόλης συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε το παιδί εκεί και την ταυτότητα των γονιών του. Οι ενδείξεις πίσω από το κίνητρο εγκατάλειψης δεν είναι γνωστές, αν και η εγκατάλειψη νεογέννητων κοριτσιών είναι σύνηθες φαινόμενο στην ασιατική χώρα, αφού οι γυναίκες λογίζονται βάρος στην οικογένειά τους.

Δύο χρόνια πριν ένα νεογέννητο κορίτσι είχε βρεθεί θαμμένο ζωντανό μέσα σε ένα πήλινο δοχείο στην πόλη Bareilly, ενώ το 2016 ένα νεογέννητο μωρό βρέθηκε εγκατελελειμένο και γυμνό μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο ένας βαρκάρης έγινε ήρωας, επειδη διέσωσε ένα κοριτσάκι που βρήκε να πλέει σε ποτάμι μέσα σε ένα ξύλινο δοχείο.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται έπειτα από σειρά άλλων και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα, κατά καιρούς γίνονται καμπάνιες μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια αποβολής της ντροπιαστικής κοινωνικής νόρμας που θεωρεί κατώτερα τα κορίτσια. Η αναλογία κοριτσιών – αγοριών σε γεννήσεις στην Ινδία είναι μία από τις χειρότερες στον κόσμο. Καθώς τα ανεπιθύμητα κορίτσια είτε αποβάλλονται με εκτρώσεις σε παράνομες κλινικές ή θανατώνονται ή εγκαταλείπονται μετά τη γέννησή τους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...