Επιλέξτε τροφές που να περιέχουν:
Μαγνήσιο:
Απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου. Θα το βρείτε στο σπανάκι, το αμύγδαλο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και το αβοκάντο.
Χαλκό:
Άλλο ένα μεταλλικό στοιχείο διέγερσης του κολλαγόνου, που βρίσκεται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, το τόφου, τα θαλασσινά και τα κεράσια.
Γλυκίνη και προλίνη:
Αμινοξέα, ζωτικά για τη δημιουργία κολλαγόνου. Θα τα βρεις στο μοσχάρι, το αρνί, το κοτόπουλο, το χοιρινό, στις γαρίδες, στο τυρί cottage και το λάχανο.
Ψευδάργυρο:
Υποστηρίζει την παραγωγή ελαστικού ιστού και βρίσκεται στο άπαχο κόκκινο κρέας (κυρίως το αρνί και το μοσχάρι), τα θαλασσινά, τα άσπρα φασόλια, τις φακές και το αβγό.
Συμβουλή:
Επιλέξτε κακάο αντί για καφέ. Το κακάο περιέχει υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας των κυττάρων του δέρματος και στην ενυδάτωση.