Πώς να ξεκουράσεις το δέρμα σου

Πώς να ξεκουράσεις το δέρμα σου
Έχω επιστρέψει από τις διακοπές (όπως όλες μας!) εδώ κι αρκετό καιρό! 
Τόσο, που σχεδόν έχω ξεχάσει πώς ήταν εκείνη η αίσθηση της χαλάρωσης που έβγαινε στο πρόσωπό μου, στα μάτια μου, στην επιδερμίδα μου!

Αδειάζεις τη βαλίτσα σου και βρίσκεσαι ξανά στο τρέξιμο. Δουλειά, ευθύνες, υποχρεώσεις… Δηλαδή στρες, άγχος. Ο ύπνος σου επηρεάζεται. Δεν ξεκουράζεσαι σωστά. Και όλα αυτά αποτυπώνονται στο δέρμα σου. Για αυτό λοιπόν σήμερα θα σου πω καναδυό μυστικά ομορφιάς για να ξεκουράζεις την επιδερμίδα σου.

– Μάσκα για αναζωογόνηση!
Φτιάξε μια μάσκα που έχει μέσα μία κουταλιά της σούπας βρώμη, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και σε ένα ζεστό κουτάλι (για να το ζεστάνεις μπορείς να το βάλεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει) να βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τα ανακατεύεις όλα μαζί, το αφήνεις στο πρόσωπο για 10 λεπτά και το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

– Αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια
Σε ένα μπολ με γάλα βάλε 5-10 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο κι έπειτα πρόσθεσε όλο το μείγμα στην μπανιέρα. Κάθε αιθέριο εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Για χαλάρωση ιδανική είναι η λεβάντα και φυσικά μπορείς να τη βρεις παντού!

– Μαγική συνταγή για ξεκούραστη και καθαρή επιδερμίδα
Σε ένα μπολ με ζεστό νερό πρόσθεσε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο κατάλληλο για την επιδερμίδα σου (Λεβάντα και Γεράνι για κανονικές επιδερμίδες, Πατσουλί και Δενδρολίβανο για ξηρές και Λεμόνι και Ylang Ylang για λιπαρές επιδερμίδες) και, καλύπτοντας το κεφάλι σου με μια μεγάλη πετσέτα, πλησίασε το πρόσωπό σου στο ζεστό νερό για μερικά λεπτά, κρατώντας πάντα τα μάτια κλειστά. Στη συνέχεια, σκούπισε το πρόσωπό σου και, αφού έχει κρυώσει, άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα.

-Ειδικά αν συνδυάσεις το παραπάνω με μερικές βαθιές αναπνοές yoga (εισπνέεις από τη μύτη, εκπνέεις απ’ το στόμα) και με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ όταν απλώνεις την ενυδατική σου, θα νιώσεις σίγουρα πιο όμορφη και την επιδερμίδα σου αναζωογονημένη!

-Θυμήσου: έχουμε έναν ολόκληρο Χειμώνα μπροστά μας. Μην ξεχνάς να σε… φροντίζεις! Και όταν κλείνεις τα μάτια σου για να εφαρμόζεις την μυστική συνταγή no 2 να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις!

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...