Π. Δούκας στο BriefingNews: Η αλήθεια για την πρότασή μου

Π. Δούκας στο BriefingNews: Η αλήθεια για την πρότασή μου
Κάποιοι «φίλοι»  θορυβήθηκαν με την παρακάτω πρόταση. Την ενεργοποίηση του δυναμικού της χώρας την έκριναν αντιλαϊκή!

Του Πέτρου Δούκα
πρ. υφυπουργός Οικονομικών

-Το να βοηθηθούν οι άνεργοι να βρουν δουλειά και ταυτόχρονα να παραχθεί έργο γιά τη χώρα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις  το θεώρησαν ανούσιο!

Το να βρεθούν πιο κοντά οι άνεργοι με πιθανούς εργοδότες το θεώρησαν κρεματόριο. Και όλα αυτά, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν να προτείνουν κάτι εναλλακτικό.

Διαβάστε την πρόταση και κρίνετε μόνοι σας!

Προφανώς και κάθε ιδέα σηκώνει βελτίωση. Μέσα από ένα πραγματικό διάλογο, κάτι καλύτερο μπορεί να βγει!

Καλή Χρονιά

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ // ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν εθελοντικά όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.

Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός.

Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ.)

Γιατί λέω χωρίς επιπλέον κόστος (για τους εργοδότες)

(Το Δημόσιο, εκτός από το επίδομα ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες…. Να ζητηθεί και ειδική βοήθεια τύπου ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί αυτή η προσπάθεια.
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ’ την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να τριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες.

Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την Χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας).

Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Γι’ αυτό και παρά τις εκατοντάδες “εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας”, η ανεργία ξεπέρασε το 25%!

Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!

Για να κτυπηθεί η ανεργία, όλο το σύστημα πρέπει να δουλεύει σωστά: μηδενικά ή ελάχιστα ελλείμματα, πολιτική σταθερότητα, ικανό Υπουργικό Συμβούλιο, νομισματική σταθερότητα, χαμηλός πληθωρισμός, χαμηλά πραγματικά επιτόκια, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ελαφρύ κανονιστικό περιβάλλον, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, ευέλικτη αγορά εργασίας, σύγχρονο συνδικαλιστικό σύστημα που να μην είναι εκτός τόπου και χρόνου με τη διεθνή πραγματικότητα, κ.ο.κ.

Ακριβώς επειδή δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία και επειδή ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου, γι’ αυτό παρουσιάζω αυτές τις προτάσεις!

Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...