Δε θέλω να πιστεύω ότι στελέχη άλλων παρατάξεων υποδαύλιζαν το σχολείο

-Επιβάλλεται η σχολική κοινότητα του 3ου δημοτικού να αποκτήσει ένα τέλειο εκπαιδευτήριο !!!

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Π.Λουκόπουλος τοποθετήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο θέμα της ενημέρωσης για το οικόπεδο του 3ου δημοτικού σχολείου για τις ενέργειες τις οποίες η δική του δημοτική αρχή έκανε προκειμένου η σχολική κοινότητα να αποκτήσει επιτέλους ένα οικόπεδο στο οποίο προβλέπεται να χτιστεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο εμβαδού 2800 τ.μ.

Οι ενέργειες για την αγορά του οικοπέδου,ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος,ξεκίνησαν στις 7.2.2015 όταν με ανακοίνωσή του ο δήμος τότε,γνωστοποιηεί την πρόθεσή του με ανακοίνωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Για το σκοπό αυτό,προσήλθαν 7 ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες με αντίστοιχες προτάσεις.Με την 339/2015 απόφασή του,ο δήμος Ναυπακτίας αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης,να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για τους όρους δημοπράτησης και να ερευνήσει για άλλα οικόπεδα.

Αύγουστο του 2015 συνεδριάζει η διαπαραταξιακή επιτροπή και αποφασίζει επιτόπια αυτοψία στα 7 οικόπεδα,αλλά και σε άλλα που είχαν προταθεί από τα μέλη της διαπαραταξιακής.Από τα 7 οικόπεδα,η διαπαραταξιακή πρόκρινε τα 4 και ο δήμος ανέθεσε σε πιστοποιημένο ορκωτό να εκτιμήσει την αξία τους.Το πρώτο είχε αξία 1.191.000 ευρώ,το δεύτερο 787.000 ευρώ,το τρίτο 310.000 και το τέταρτο 205.000 ευρώ.

Στις 15 .1.2016 συστήνεται επιτροπή αποτελούμενη απο εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,του ΟΣΚ,της ΔΟΥ,από τη δ/νση υγιεινής και έναν δημοτικό σύμβουλο του δήμου και κρίθηκε ως το μόνο κατάλληλο το οικόπεδο της Ξυνοροδιάς ομόφωνα.Τον Μάιο του 2016, το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει εφόσον δεν υπήρχε άλλο οικόπεδο την απ’ευθείας ανάθεση του οικοπέδου αυτού,με την προσθήκω όμως 2.5 επιπλέον στρεμμάτων ώστε να μπορέσει αυτό,να γίνει καλύτερα οικοδομήσιμο και να έχει πρόσβαση σε δύο δρόμους.Η αγορά του οικοπέδου αυτού,στοίχησε 190.000 ευρώ.

Με την αγορά του συνέχισε ο κ.Λουκόπουλος,ξεκίνησε η διαδικασία του ρυμοτομικού σχεδίου,ώστε να εξασφαλιστεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο.Στα πλαίσια έκδοσης του ρυμοτομικού σχεδίου λαμβάνονται όλες οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.Η υπηρεσία της αγροτικής οικονομίας στη συνεδρίαση της οποίας συμμετείχαν γεωπόνοι,κτηνίατροι και μηχανικοί αποφάνθηκαν ότι το οικόπεδο αυτό βρίσκεται σε ζώνη υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας και επιτρέπετα έργο στρατιωτικού ή παραγωγικού χαρακτήρα.Αν δεν είναι αναπτυξιακό έργο ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο τότε τί είναι,αναρωτήθηκε ο κ.Λουκόπουλος.Εκτελούνται μελέτες,περιβαλλοντικές,γεωλογικές και όλες αυτές πηγαίνουν με θετική εισήγηση στο ΣΥΠΟΘΑ το οποίο και γνωμοδοτεί αρνητικά.

Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας.2.850 τ.μ θα είναι οι εγκαταστάσεις πολύ περισσότερες από τα 2.415 τ.μ. που είναι το ελάχιστο.Κλειστοί αθλητικοί χώροι,στάθμευση αυτοκινήτων,χώροι πρασίνου,κυκλοφοριακή σύνδεση με άσφαλτο με τις οδούς πρόσβασης και μια ελεύθερη λωρίδα πλάτους 10 μ για πρασιά.Η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωροταξικού σχεδιασμού,ανάφερε πριν γίνει η μελέτη για να φτιαχτεί το κτήριο,θα πρέπει να γίνει υδραυλική και γεωτεχνική μελέτη για αποχέτευση των ομβρίων και το ΣΥΠΟΘΑ για δύο λόγους,απέρριψε ότι αυτό βρίσκεται σε γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας και σε ζώνη δυνητικά υψηλού βαθμού πλημμύρας.

Δε θέλω να πιστεύω ότι στελέχη άλλων παρατάξεων υποδαύλιζαν το σχολείο.Επιβάλλεται η σχολική κοινότητα του 3ου δημοτικού να βρει ένα τέλειο εκπαιδευτήριο.Όλοι μαζί να παλέψουμε να αποκτήσουν οι μαθητές ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο,κατέληξε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Λουκόπουλος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...