«Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.: Συνάντηση με Διοικητή 6ης ΥΠΕ»

«Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.: Συνάντηση με Διοικητή 6ης ΥΠΕ»

  Ύστερα από αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, κο Ιωάννη Καρβέλη.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως:

  • Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) στις κλινικές και τις υπηρεσίες των γενικών νοσοκομείων.
  • Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»
  • Η μέριμνα για την παροχή μασκών προστασίας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (θαλασσαιμικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με ελκώδη κολίτιδα κ.α.) που ακολουθούν τακτικά θεραπευτικές αγωγές στις μονάδες υγείας
  • Η επαρκής στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Αμφιλοχίας) καθώς και της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Σημαντικά θέματα ψυχικής υγείας (λειτουργία παιδοψυχιατρικής κλινικής, θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για πρώιμη παρέμβαση, δημιουργία δομής για άτομα με σοβαρές ψυχιατρικές αναπηρίες (αυτιστικό φάσμα), ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στις Ψυχιατρικές Κλινικές κ.α.)
  • Η οργάνωση και υλοποίηση αιμοδοσιών, δράσεων δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το ΚΕΔΜΟΠ και φορέων
  • Η μη λειτουργία μηχανημάτων (π.χ. μαγνητικού τομογράφου στο Γ.Ν. Αγρινίου), η έλλειψη εξοπλισμού (π.χ. μαγνητική εντερογραφία, κολονοσκόπια κ.α.) καθώς και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κλινικές και τις υπηρεσίες υγείας  
  • Η θεσμοθέτηση λειτουργίας Μονάδας Πολυμεταγγιζόμενων Ατόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου
  • Η προμήθεια κινητής μονάδας αιμοδοσίας καθώς και 2 (δύο) κινητών μονάδων, μία αποκλειστικά για την πραγματοποίηση μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένες περιοχές και μία για την διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ και εξετάσεων προσυμπτωματικού έλεγχου
  • Η επαναλειτουργία του Νευρολογικού Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»

 Στο Διοικητή κατατέθηκε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ατζέντα με ζητήματα που καλύπτουν τον χώρο της υγείας στη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και εξέφρασε τη διάθεση και τη βούληση για άμεση και ουσιαστική συνεργασία.

  Συμφωνήθηκε επίσης, από κοινού, να προγραμματιστούν συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την εξεύρεση λύσεων.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ο Πρόεδρος, κος Αντώνης Χαροκόπος, η Γεν. Γραμματέας, κα Βασιλική Παναγοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Α’, κος Ανδρέας Λίβανος, η Αν. Γεν. Γραμματέας, κα Βασιλική Γούλα, η Αν. Ταμίας, κα Χριστίνα Μπίκου και ο Αν. Οργανωτικός Γραμματέας, κος Τασιούλης Γεώργιος)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...