Ράτζα: Με εμένα έγινε νικητής ο Παναθηναϊκός

Ράτζα: Με εμένα έγινε νικητής ο Παναθηναϊκός
Ράτζα: Με εμένα έγινε νικητής ο Παναθηναϊκός

Ο παλαίμαχος σέντερ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και των Μπόστον Σέλτικς, Ντίνο Ράτζα έδωσε μεγάλη συνέντευξη για την καριέρα του και το NBA, δείχνοντας την ξεκάθαρή προτίμησή του στη Euroleague.

Ο Κροάτης τόνισε ότι με τον ίδιο ο Παναθηναϊκός από τις ήττες έγινε νικήτρια ομάδα, ενώ συνέκρινε τον Λούκα Ντόντσιτς με τον πρώην “πράσινο” Ντέγια Μποντιρόγκα.

Οι δηλώσεις του Ράτζα

Για τον Παναθηναϊκό: “Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Πήγα σε μία ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει κάτι και από τις ήττες τη μετέτρεψε σε ομάδα νικήτρια! Από τότε ο Παναθηναϊκός έφτιαξε τη δική του αυτοκρατορία. Μου άρεσε πολύ στην Ελλάδα, τη λάτρεψα”, λέει ο Ντίνο.

Για τον Ντόντσιτς: “Μου θυμίζει πολύ τον Μποντιρόγκα. Λίγο μεγαλύτερος αλλά ένας τύπος με μεγάλα “καρύδια” και μπασκετικό ταλέντο. Ένα τεράστιο μπασκετικό ταλέντο! Περίμενα ότι ο Ντόντσιτς θα πετύχει. Όχι όμως από τόσο νωρίς. Δείχνει ωριμότητα σε πολύ νεαρή ηλικία, διαθέτει ταλέντο και δουλεύει πολύ. Νομίζω πως έκανε τα σωστά βήματα. Από τα λίγα λεπτά στη Ρεάλ, ανέβηκε στα πολλά, κέρδισε με την ομάδα του και μετά πήγε στο ΝΒΑ. Νόμιζα πως χρειαζόταν να μείνει έναν ακόμα χρόνο στην Ευρώπη αλλά με εξέπληξε”.

Για τη διαφορά του NBA τότε και τώρα: “Με ρώτησε πρόσφατα ο γιος μου “Είδες τι κάνει ο Ντόντσιτς;” Οκ, ας δούμε τη φάση: οκτώ δευτερόλεπτα, εννιά ντρίμπλες, τρεις προσποιήσεις μέσα στη ρακέτα και κανείς δεν πήγε για βοήθεια. Στις μέρες μας; Στη ρακέτα; Θα σε “σκότωναν”. Παίκτες σαν τον Μπάρκλεϊ, τον Όκλεϊ, τον Λαϊμπιρ θα σου “έκοβαν το κεφάλι”. Αν έκανες προσποίηση και πήγαινες από κάτω τους, να είσαι βέβαιος πως το κεφάλι σου θα έφευγε μαζί με την μπάλα από το σώμα σου.

Ο κόσμος άλλαξε. Νομίζω πως το ΝΒΑ έγινε ένα All Star Game, όπου η άμυνα δεν υπάρχει. Οι αριθμοί απογειώθηκαν. Ο κόσμος πληρώνει για αυτό και του αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει όμως. Είναι μία διαφορετική εποχή και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Κάποια πράγματα είναι καλύτερα, άλλα όχι. Το μπάσκετ ήταν πολύ καλύτερο τότε. Προτιμώ να δω έναν αγώνα Ευρωλίγκας παρά του ΝΒΑ. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που παρακολούθησα αγώνα του ΝΒΑ. Ο Χάρντεν παίρνει 50 προσπάθειες για τρίποντο στο παιχνίδι. Το θεωρούν αυτό μπάσκετ; Δεν μου αρέσει”.

Για τους νεαρούς παίκτες στο NBA: “Νομίζω πως το ΝΒΑ κάνει μεγάλο λάθος να αφήνει 19χρονους να παίζουν. Δεν είναι έτοιμοι ως αθλητές, αλλά ούτε κι ως άνθρωποι. Αν δώσεις σε έναν 19χρονο 50 και 100 εκατομμύρια, αλλάζουν οι προτεραιότητες του στη ζωή. Δεν μπορούν να σκεφτούν, δεν μπορούν να παλέψουν, υπάρχουν πολλοί φίλοι και συγγενείς που είναι ψεύτικοι και προσπαθούν να ρουφήξουν χρήματα από αυτούς. Ποιος πέτυχε στην ηλικία των 19; Ούτε καν ο Κόμπι Μπράιαντ όταν μπήκε στη λίγκα”.

Πηγή: Filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...