Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα

«Οι περισσότερες από τις χώρες που δέχθηκαν τη βοήθεια του ESM κατάφεραν να επιστρέψουν με επιτυχία στις αγορές»

«Ειδική περίπτωση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι περισσότερες από τις χώρες που δέχθηκαν τη βοήθεια του ESM κατάφεραν να επιστρέψουν με επιτυχία στις αγορές», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση, καθώς βρίσκεται στη μέση του τρίτου προγράμματος βοήθειας», έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής του ESM. «Από τον Αύγουστο του 2015, έχει κάνει καλή πρόοδο και έχουμε εκταμιεύσει περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ», συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο o Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης συνιστούν ακόμη μία ένδειξη της χρηματοδοτικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης εξοικονομούν πόρους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ή αλλιώς το 4,5% του ΑΕΠ.

«Τα νέα μέτρα θα μειώσουν το ελληνικό χρέος έως το 2060 και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο χρέος», κατέληξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...