Ρέγκλινγκ: Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018

Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη Bild του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει σχετικά η ελληνική υπηρεσία της DW, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί οικονομικά σύντομα και πάλι στα πόδια της.

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018», εκτιμά ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Bild που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα πάντως ο Γερμανός οικονομολόγος ζητά να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στο πλαίσιο του τρέχοντος τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018»

«Περαιτέρω καθυστερήσεις θα ήταν κακές για την Ελλάδα και την νομισματική ένωση», προειδοποιεί ο επικεφαλής του ESM.

Σημειώνεται ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του επικείμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Όπως σημειώνει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που προδημοσιεύει αποσπάσματα των δηλώσεων Ρέγκλινγκ προς την Bild, «η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται προφανώς τις αισιόδοξες προοπτικές για επικείμενη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πρόσφατα ότι θα μπορούσε να επιχειρηθεί μια έξοδος στις αγορές με 3ετή έως και 7ετή ομόλογα τριών έως τεσσάρων δις ευρώ, εφόσον εγκριθεί προηγουμένως η επόμενη δόση από το πρόγραμμα διάσωσης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/287867-Regklingk-Ephikte-e-exodos-tes-Elladas-stis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...