Ρέγκλινγκ: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι προτάσεις του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Στο EuroWorking Group στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά και στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα καταθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε ό,τι αφορά το χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Το Eurogroup του Μαΐου είχε ζητήσει από τον ESM να εξετάσει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό σε τρεις τομείς, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο τον Νοέμβριο και στο Eurogroup τον Δεκέμβριο», είπε χαρακτηριστικά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως είπε «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», ο Κλάους Ρέγκλιγνκ είπε μεταξύ άλλων ότι εξετάζεται η μείωση του επιτοκίου κινδύνου, μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης του ESM.

Ακόμα, ο Κλάους Ρέγκλιγνκ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από οποιαδήποτε λύση κι αν επιλεγεί.

Ο επικεφαλής του ESM υπενθύμισε ότι στις 26 Οκτωβρίου εκταμιεύτηκε η δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής λάβει ποσό 31,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα 86 που είχαν συμφωνηθεί.

Συνολικά, ο ESM και ο EFSF έχουν εκταμιεύσει δάνεια 173,5 δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα, κάτι που καθιστά τους δύο οργανισμούς σε μεγαλύτερους πιστωτές της Αθήνας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...