Ρήγας: Η κυβέρνηση δίνει τεράστια μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα

«Η κυβέρνηση έδωσε και δίνει μια τεράστια μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα» υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και αγώνων. Μνήμης γιατί οι εργατικοί αγώνες από το Σικάγο ως τη Θεσσαλονίκη και τη Κωνσταντινούπολη δείχνουν το δρόμο για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν σήμερα απέναντι στην εργατική εκμετάλλευση και την καταπίεση στους χώρους δουλειάς» δήλωσε προσθέτοντας: «Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πως οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε τους πολιτικούς υπεύθυνους για την αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ρήγας, «ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιτροπεία και τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια ακύρωσε παράνομες και άδικες απολύσεις για τις οποίες και σήμερα καμαρώνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» ενώ «αυστηροποίησε τους ελέγχους στους χώρους εργασίας για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων».

«Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις και μάλιστα με τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης» πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281688-Regas-E-kybernese-dinei-terastia-mache-gia-ta-ergasiaka-dikaiomata ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...